Σε σοβαρή καταγγελία για τη λειτουργία του πανεπιστημιακού νοσοκομείο προβαίνει με ανάρτησή του Λαρισαίος, ο οποίος επισημαίνει πως λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων τα τεστ που έγιναν σε γιατρούς μετά την ενδονοσοκομειακή συρροή, από την 27χρονη ειδικευόμενη, ήταν για τα… μάτια και δεν «δουλεύτηκαν» ποτέ. Συγκεκριμένα ο Αλέξανδρος Χαβέλας επισημαίνει:

Η αδελφή μου είναι ειδικευόμενη γιατρός στο ίδιο νοσοκομείο (Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας) με την 27χρονη ειδικευόμενη που βρέθηκε θετική στον κορωνοιό και χρειάστηκε να διασωληνωθεί πριν από μερικές ημέρες. Όπως έγινε γνωστό, ο υψηλός αριθμός κρουσμάτων ανάμεσα σε γιατρούς του νοσοκομείου που γυρνούσαν από τις διακοπές τους, οδήγησαν το Υπ. Υγείας να απαιτήσει από όλες τις/τους γιατρούς να κάνουν τεστ αμέσως μετά την επιστροφή τους από τις διακοπές. Πράγματι, η αδελφή μου γυρνώντας από άδεια την Κυριακή 9 Αυγούστου, προσήλθε το πρωί της Δευτέρας στα επείγοντα του νοσοκομείου και μετά από αναμονή μαζί με αλλους /ες 30 συναδέλφους, πραγματοποίησε το τεστ. Στη συνέχεια όσοι/ες γιατροί είχαν κάνει το τεστ γύρισαν κανονικά στα πόστα τους, χωρίς να περιμένουν δηλαδή να βγει το αποτέλεσμα, και ενώ μπορεί να ήταν φορείς και εστίες μόλυνσης για άλλους/ες συναδέλφους και ασθενείς του νοσοκομείου. Μέχρι εδώ η ιστορία είναι λίγο πολύ γνωστή. Οι ελλείψεις στα νοσοκομεία υγειονομικού προσωπικού που επέστρεφε από τις άδειές του, σήμαιναν ότι δεν υπήρχε το περιθώριο να λείψουν σπό τις εργασίες τους ούτε 1-2 ημέρες, όσες δηλαδή θα χρειαζόταν για να βγει το αποτέλεσμα του τεστ. Κι ενώ αυτή η ιστορία από μόνη της αρκεί για να προκαλέσει αγανάκτηση, η υπόθεση δυστυχώς δεν τελειώνει εδώ.

Λίγη ώρα πριν, η αδελφή μου, η οποία δεν ειδοποιήθηκε μετά το τεστ και άρα θεωρούσε ότι όλα είναι καλά και ότι το τεστ είχε βγει αρνητικό, με ενημέρωσε ότι πήγε σήμερα στον εργαστηριακό γιατρό του νοσοκομείου από περιέργεια για να μάθει τι συνέβη με το δείγμα και το τεστ. Όταν λοιπόν τον ρώτησε για το δείγμα που της πήραν, ο γιατρός προς έκπληξή της της απάντησε ότι το δείγμα της ΔΕ δουλεύτηκε ΠΟΤΕ και ΟΥΤΕ πρόκειται να δουλευτεί (θυμίζω ότι σήμερα έχουμε Παρασκευή και το δείγμα ελήφθη τη Δευτέρα). Της είπε επίσης ότι κανένα άλλο δείγμα από όσα πάρθηκαν (30 το πρωί της Δευτέρας μόνο) δε δουλεύτηκαν και ούτε θα δουλευτούν, γιατί στο νοσοκομείο ΔΕΝ υπάρχουν αρκετά αντιδραστήρια για να κάνουν όλα αυτά τα τεστ. Όταν η αδελφή μου σοκαρισμένη ρώτησε γιατί τους πήραν δείγμα και τους έβαλαν να περιμένουν στην ουρά με 30 άλλα άτομα τζάμπα και βερεσέ, η απάντηση του εργαστηριακού γιατρού ήταν «Ε πες μου εσύ γιατί;»

Δε φτάνει δηλαδή που τα νοσοκομεία δεν έχουν αρκετό προσωπικό ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν 2 ημέρες χωρίς τους αδειούχους γιατρούς που περιμένουν τα αποτελέσματα του τεστ, μας κοροιδεύουν και στα μούτρα λέγοντάς μας ότι κάνουν τεστ σε πιθανούς φορείς υψηλής μεταδοτικότητας και άρα υψηλού κινδύνου, χωρίς αυτά να γίνονται ποτέ, επειδή τα δημόσια νοσοκομεία δεν έχουν αρκετά αντιδραστήρια. Σαν να μην έφτανε αυτό, οι γιατροί που υποβλήθησαν σε τεστ δεν ενημερώνονται ποτέ για την κατάσταση αυτή, αφήνοντάς τους έτσι να πιστεύουν ότι το δείγμα τους δουλεύτηκε κανονικά και ότι το αποτέλεσμα του τεστ είναι αρνητικό.
Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι βιώνουμε το θέατρο του παραλόγου και ότι πέρα από τις εκκλήσεις για ατομική ευθύνη, η χώρα δεν έχει καμία ουσιαστική θωράκιση, ούτε σοβαρό σχέδιο για την αντιμετώπιση του κορωνοιού στη δεύτερη αυτή φάση που ήδη έχει κλιμακωθεί επικίνδυνα. Επίσης καταλαβαίνουμε τι μπορεί να συμβαίνει και με όλους τους υπόλοιπους δειγματοληπτικούς ελέγχους που υποτίθεται ότι πραγματοποιούνται με εντολή του υπ. Υγείας και της πολιτείας. Αλήθεια, οι έλεγχοι που ανακοινώθηκαν ότι θα πραγματοποιηθούν στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας θα δουλευτούν κανονικά ή είναι κι αυτό ακόμα ένα φιάσκο με τεστ που δεν πραγματοποιούνται, αφήνοντας τους εκδρομείς να πιστεύουν ότι είναι αρνητικοί, με αποτέλεσμα να επαναπαύονται και να διασπείρουν άθελά τους τον ιό μετά την επιστροφή τους;

Τα ερωτήματα και οι ευθύνες που βαραίνουν την κυβέρνηση είναι υπερβολικά σοβαρά και κάποιοι θα πρέπει να απαντήσουν και να λογοδοτήσουν για όλα αυτά.»