Στα «κάγκελα» βρίσκονται οι κάτοικοι των Γοργοβιτών μετά τη γνωστοποίηση της πρόθεσης του υπουργείου για τη δημιουργία κλειστής δομής στη ΒΙΠΕ, με σκοπό τη μεταφορά 500 προσφύγων – μεταναστών.
Στη λαϊκη συνέλευση που συγκάλεσε το πρωί η τοπική κοινότητα, οι κάτοικοι είπαν «όχι» στη δημιουργία δομής  στην περιοχή. Εκδήλωσαν την αγωνία και τους προβληματισμούς τους, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη χωροθέτηση δομής φιλοξενίας στη ΒΙΠΕ, έκταση που όπως τονίστηκε δωρίστηκε από την τοπική κοινωνία στην ΕΤΒΑ , για την ίδρυση και λειτουργία βιομηχανιών και επιχειρήσεων.

Η τοπική κοινότητα, όπως διαμήνυσε ο Πρόεδρος Κώστας Φώτης θα ακολουθήσει τη νομική οδό, ενώ οι δράσεις και οι ενέργειες που θα γίνουν σε δημοτικό επίπεδο θα ληφθούν την Τρίτη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Παράλληλα προγραμματίζεται συνάντηση των αυτοδιοικητικών και των βουλευτών του Νομού με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας στην Αθήνα.
Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, ο Πρόεδρος των Γοργοβιτών Κώστας Φώτης και μέλη του τοπικού συμβουλίου, ο Δήμαρχος Παλαμά Γιώργος Σακελλαρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κωστής Νούσιος εξέφρασαν την κάθετη αντίθεσή τους στη δημιουργία μιας κλειστής δομής- hot spot. Επίσης μίλησε ο Βουλευτής Καρδίτσας Γιώργος Κωτσός, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καραγιάννης, Δημοτικού Σύμβουλοι του Δήμου Παλαμά και δημότες.

Θα κινηθούν νομικά
Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κώστας Φώτης εξέφρασε την αντίθεση του τοπικού συμβουλίου, τονίζοντας ότι 700 στρέμματα τα δώρισαν οι κάτοικοι του χωριού για την ανάπτυξη της ΒΙΠΕ και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, όχι για την κατασκευή hot spot. Πρόσθεσε ότι από σήμερα θα ξεκινήσουν επαφές με νομικούς ώστε να κινηθούν νομικά. Ζήτησε την ενότητα από τους κατοίκους του χωριού και τη στήριξη των φορέων.
Κάθετα αντίθετος ο Δήμος
Την κάθετη αντίθεσή του εξέφρασε και ο Δήμαρχος Παλαμά Γιώργος Σακελλαρίου. Ενημέρωσε τους δημότες για τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών με την επίσκεψη κλιμακίου από το Υπουργείο, για τις ενέργειες που έγιναν από τη Δημοτική Αρχή και την προχθεσινή σύσκεψη με τους υπόλοιπους αυτοδιοικητικούς του Νομού.

Στάθηκε στην έλλειψη ενημέρωσης των τοπικών φορέων και των βουλευτών από την πλευρά της κυβέρνησης και στην συνάντηση που προγραμματίζουν οι φορείς με τον υπουργό εντός της εβδομάδας. Κατηγόρησε τις κυβερνήσεις για διαχρονική απουσία μεταναστευτικής πολιτικής, οι οποίες ρίχνουν το βάρος της επίλυσης στην τοπική αυτοδιοίκηση.
«Κάποιοι πίεσαν»
Ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας μίλησε για το παρασκήνιο των εξελίξεων, τονίζοντας ότι «κάποιοι άλλοι» αποφάσισαν να πιέσουν περισσότερο από την Καρδίτσα. «Κάποιοι άλλοι που κλήθηκαν να συζητήσουν με το υπουργείο πίεσαν, ενώ εμείς δεν κληθήκαμε» υπογράμμισε μεταξύ άλλων, επισημαίνοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν θεωρεί ειλημμένη την απόφαση. Χαρακτήρισε ακατάλληλο ως χώρο τη ΒΙΠΕ, λέγοντας ωστόσο ότι ακόμη κι αν ήταν κατάλληλος δεν θα έπρεπε οι φορείς να δεχθούν τη δημιουργία hot spot. Συνέχισε λέγοντας ότι η ΒΙΠΕ θα πρέπει να λειτουργήσει ως «κύτταρο» ανάπτυξης του Νομού και να μην γίνει «αποθήκη ψυχών». Υπογράμμισε ότι η Καρδίτσα ήδη φιλοξενεί 450 μετανάστες που έχουν γίνει ένα με την τοπική κοινωνία.
Απουσία ενημέρωσης
Παίρνοντας το λόγο ο Βουλευτής Γιώργος Κωτσός μίλησε για ένα υπαρκτό πρόβλημα το οποίο πρέπει να αντιμετωπισθεί με ψυχραιμία και σχεδιασμό. Τόνισε ότι για τη συγκεκριμένη εξέλιξη δεν υπήρξε καμία ενημέρωση των βουλευτών του Νομού, ενώ αντίθετα βουλευτές των περιοχών που έχουν επιλεγεί για τη δημιουργία κλειστών κέντρων έχουν ενημερωθεί. Χαρακτήρισε λογικό και δίκαιο τον καταμερισμό των μεταναστών, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι ο Νομός θα πρέπει να είναι έτοιμος για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
Επίσης τοποθετήθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, κάτοικοι του χωριού και δημότες, ενώ κατά τη διάρκεια της συνέλευσης δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης.

Στη συνέλευση τοποθετήθηκαν μεταξύ άλλων η Δημοτική Σύμβουλος Φωτεινή Καραΐσκου η οποία μάλιστα άφησε αιχμές για τους χειρισμούς της Δημοτικής Αρχής, ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Βαϊόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Άρης Πολυγένης που στάθηκε στις αιτίες που δημιουργούν το ζήτημα και στις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων, ο πρώην Δήμαρχος Παλαμά Βασίλης Καραδήμος, ο πρώην πρόεδρος των Γοργοβιτών κ. Μπατζιάς, ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας Αστέριος Χαλάτσης και δημότες.