Ζούμε αναμφίβολα πρωτόγνωρες καταστάσεις στις μέρες μας με την πανδημία του κορωνοϊού και η καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων έχει αναποδογυρίσει κατά τρόπο που κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί πριν λίγους μήνες!

Από την περασμένη Ανοιξη έχουν αλλάξει τα πάντα και ο πλανήτης κινείται ανάλογα με τις διαθέσεις αυτού του… μονοκύτταρου οργανισμού που απειλεί ανθρώπινες ζωές, έχει ισοπεδώσει την οικονομία και δίνει μάλιστα και την πρόφαση, να αλλάξουν προς το χειρότερο χίλια δύο που αφορούν σε θεμελιώδη δικαιώματα που χρειάστηκε χρόνια για να κατακτηθούν!

Φθάσαμε ακόμη και στην απαγόρευση του δικαιώματος της… κυκλοφορίας, αλλά και της αναστολής οποιασδήποτε δραστριότητας που αφορά στην ψυχαγωγία μας, απαραίτητη, για την ισορροπία και κατ’ επέκταση για την υγεία όλων!

Mία από τις δραστηριότητες που κόπηκαν μαχαίρι, όπως συνέβη και επι πολεμικών συράξεων, είναι φυσικά ο αθλητισμός! Στην αρχή με τις πρώτες απαγορεύσεις για την είσοδο των φιλάθλων στα γήπεδα και στη συνέχεια φθάσαμε μέχρι και στην απαγόρευση των προπονήσεων!

Με δύο μέτρα και δύο σταθμά βεβαίως καθώς την ώρα που ο ερασιτεχνικός αθλητισμός στην Ελλάδα έχει αδρανοποιηθεί πλήρως, συνεχίζονται δύο επαγγελματικά πρωταθλήματα, η Α’ Εθνική (super league) του ποδοσφαίρου και η Α1 (basket league) του μπάσκετ!
Με την δικαιολογία ότι εκεί μπορούν οι ομάδες ν’ ανταποκριθούν στα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα εβδομαδιαία τεστ, ενώ οι ερασιτεχνικές όχι!
Μιλαμε για τα τεστ διάγνωσης του κορωνοϊου τα οποία όπως όλοι έχουμε αντιληφθεί, πέραν της χρησιμότητας ως εργαλείο αντιμετώπισης του ιού και μια καλή ευκαιρία για εύκολο κέρδος συγκεκριμένων εταιριών!

Τεστ, που θα πρεπε να γίνονται δωρεάν όχι μόνο στον αθλητισμό, αλλά σε όλους τους πολίτες αυτής της χώρας που πληρώνουν τα μαλλιοκέφαλά τους σε φόρους και ασφαλιστρα, αλλά δεν έχουν διασφαλισμένο δωρεάν ούτε ένα… κρεβάτι!

Οι προεκτάσεις στους συλλογισμούς, είναι αναπόφευκτες, αλλά ας γυρίσουμε στον αθλητισμό και στην Καρδίτσα.

Η περιοχή μας είναι απ’ αυτές που έχουν πληγεί τα μέγιστα, καθώς δεν διαθέτουν ομάδα που να την εκπροσωπεί στις επαγγελματικές κατηγορίες!  Ετσι όλοι οι σύλλογοι, από τον κορυφαίο σε δημοφιλία και ιστορία όπως είναι η Αναγέννηση, μέχρι το τελευταίο ερασιτεχνικό σωματείο αυτή τη σε τιγμή είναι σε πλήρη στάση!

Όχι μόνο δεν αγωνίζονται, αλλά δεν κάνουν ούτε προπονήσεις, καθώς απαγορεύονται και οι προπονητές έχουν δώσει ατομικά προγράμματα.
Μαζί και στο χώρο του μπάσκετ ο ΑΣΚ που μάλιστα σταμάτησε την στιγμή που βρισκόταν σε καταπληκτική κατάσταση κάνοντας το καλύτερο ξεκίνημα από ποτέ στις συμμετοχές του στην Α2 Εθνική Κατηγορία.

Όλα τα παραπάνω, έχουν χίλιες δυό επιπτώσεις όχι μόνο στην αγωνιστική φυσιογνωμία των συλλόγων και τωναθλητών, αλλά και στην ίδια την υπόστασή τους. Τεράστια οικονομικά προβλήματα, ψυχολογία καταβαραρθρωμένη και φυσικά αγωνία για την επόμενη μέρα.
Με την ελπίδα μόνο να τελειώσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα όλος αυτός ο εφιάλτης ώστε η ζωή να πάρει “μπρος” έστω και υπό διαφορετικές συνθήκες πλέον με όλα όσα θα χουν μεσολαβήσει σε σχέση με αυτή που ήταν πριν οδηγηθούμε στο lockdown.