Με τη συμμετοχή 956 υποψηφίων θα διεξαχθούν οι φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων και των Επαγγελματικών Λυκείων οι οποίες θα γίνουν στις 15 Ιουνίου όπως δήλωσε η Υπουργός Παιδείας.
Φέτος, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών και της αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων, η υποβολή των αιτήσεων έγινε αποκλειστικά εξ αποστάσεως και μέσω αποστολής e-mail στα Λύκεια τα οποία στη συνέχεια καταχώρισαν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις. Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καρδίτσας οριστικοποιήθηκε η καταχώρηση των αιτήσεων – δηλώσεων των μαθητών και αποφοίτων που επιθυμούν να συμμετάσχουν φέτος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Το σύνολο των υποψηφίων των Γενικών Λυκείων είναι 700 και των επαγγελματικών Λυκείων 256.
Όπως τονίζει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, «οι φετινές εξετάσεις θα διεξαχθούν κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες που επιβάλλουν οι περιστάσεις λόγω της πανδημίας, και σύμφωνα με τις εξειδικευμένες οδηγίες του ΥΠΑΙΘ, που αναμένεται να κοινοποιηθούν».
«Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, αφουγκραζόμενη το ενδεχόμενο αίσθημα ανασφάλειας που δημιουργείται από τις συνθήκες λόγω του κορονοϊού, είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει να διακινδυνεύσει στο ελάχιστο η υγεία των μαθητών μας και των εκπαιδευτικών, αλλά με υψηλό αίσθημα ευθύνης, και σε συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολείων και των , θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την απρόσκοπτη, αδιάβλητη και ασφαλή διεξαγωγή των εξετάσεων» σημειώνει χαρακτηριστικά.