Κωστής Νούσιος: ‘’ Προμήθεια 30 τροχόσπιτων και οικίσκων για τους πληγέντες’’

Την Τ.Κ του Πέτρινου, στην οποία εντοπίζονται οι περισσότερες ζημιές από τη σεισμική δόνηση στην περιοχή της Ελασσόνας, επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος, συνοδευόμενος από το Δήμαρχο Παλαμά κ. Γιώργο Σακελλαρίου και τον Πρόεδρο της Τ.Κ Πέτρινου κ. Γιώργο Μίκα.

Μετά την περιοδεία σε όλη την έκταση της κατοικημένης περιοχής ο κ. Αντιπεριφερειάρχης τόνισε χαρακτηριστικά: «Ολοκληρώθηκαν περίπου 60 αυτοψίες από τα τεχνικά κλιμάκια του Υπουργείου Υποδομών στην Τ.Κ Πέτρινου, τα αποτελέσματα των οποίων έδειξαν ότι 24 κατοικίες δεν είναι κατοικήσιμες.

Σε πολλές μάλιστα από αυτές τα σημάδια που άφησε ο εγκέλαδος είναι πολύ έντονα. Είναι μια δύσκολη στιγμή για τους κατοίκους του Πέτρινου, οι οποίοι προς το παρόν φιλοξενούνται σε φιλικά και συγγενικά σπίτια.

Όμως έχουν δρομολογηθεί ενέργειες από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό , για την προμήθεια 30 τροχόσπιτων και οικίσκων, ώστε να λυθεί προσωρινά το πρόβλημα στέγασης των πληγέντων. Άλλωστε κατά την επίσκεψή του στην περιοχή ο κ. Περιφερειάρχης διαβεβαίωσε τους κατοίκους ότι η Περιφέρεια είναι δίπλα τους με έμπρακτη βοήθεια».