Στους 38 βαθμούς θα σκαρφαλώσει ο υδράργυρος σήμερα και αύριο το μεσημέρι  στη Λάρισα, καθώς έχουμε επιστροφή ενός μίνι-καύσωνα. Στους 37 βαθμούς οι μέγιστες σε Καρδίτσα και Τρίκαλα.

Επιμένουν οι υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα και την Τετάρτη 07/07, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Στον σχετικό χάρτη παρουσιάζεται η απόκλιση της θερμοκρασίας σε ύψος 1500 μέτρων πάνω από το έδαφος, το μεσημέρι της Τετάρτης 07/07. Το ύψος αυτό χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση των θερμοκρασιακών μεταβολών στην κατώτερη τροπόσφαιρα. Όπως φαίνεται σε αυτόν, οι αέριες μάζες που καλύπτουν την Κεντρική Μεσόγειο, την Ιταλία, τα Δυτικά Βαλκάνια και μεγάλο μέρος της χώρας μας είναι θερμότερες σε σχέση με τη μέση τιμή των ετών 1979-2010.

Στους 38 σήμερα και αύριο η Λάρισα-έρχεται μίνι καύσωνας

Ως αποτέλεσμα, οι θερμοκρασίες στο έδαφος θα παραμείνουν υψηλότερες από τις φυσιολογικές, φτάνοντας τους 36-38oC στα ηπειρωτικά ενώ ενδεχομένως σε μη παράκτιες πεδινές περιοχές θα φτάσουν κατά τόπους τους 39oC. Στις νησιωτικές περιοχές οι μέγιστες θερμοκρασίες δεν θα ξεπεράσουν τους 33-34oC με εξαίρεση τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου όπου θα φτάσουν κατά τόπους τους 35-36oC.

Πηγή: meteo.gr