Στην προμήθεια οκτώ ειδικών μεταλλικών κάδων προχώρησε ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα. Στόχος είναι να περιοριστεί η αυθαίρετη εναπόθεση μεγάλων αντικειμένων, στρωμάτων, οικιακών και άλλων συσκευών που δεν μπορούν να απομακρυνθούν μέσα από την αποκομιδή των οικιακών απορριμάτων και καταλήγουν σε δρόμους και ρέματα.

Οι κάδοι τοποθετήθηκαν ήδη σε επιλεγμένα σημεία των κοινοτήτων Μπελοκομίτη, Νεοχωρίου, Καλύβια Πεζούλας, Σταυρός Κερασιάς – Κρυονερίου, Μορφοβουνίου, Μεσενικόλα, Μοσχάτου και Λαμπερου – Αγίου Αθανασίου. Το συνολικό κόστος αγοράς ανήλθε στις 20.000 ευρώ και αν απαιτηθεί θα γίνει προμήθεια συμπληρωματικών κάδων. Επίσης μετά από επαφή με την εταιρία ΑΦΙΣ, για πρώτη φορά ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα εντάχθηκε στο πρόγραμμα ανακύκλωσης φορητών μπαταριών σε αρκετά σημεία του Δήμου.

Τα πρώτα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά, δεδομένου μέχρι πρότινος οι μπαταρίες κατέληγαν στα οικιακά απορρίμματα. Τέλος, από το Δήμο σχεδιάζεται πρόγραμμα καθαρισμού των ακτών της λίμνης Πλαστήρα, για την απομάκρυνση των πλαστικών και άλλων συνθετικών υλών που έστειλαν τα ποτάμια με την καταστροφή του κυκλώνα «ΙΑΝΟΣ» και παραμένουν στη λίμνη.

Ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτης Νάνος δήλωσε στο «Νέο Αγώνα»:

«Η προστασία του Περιβάλλοντος οφείλει να αποτελεί υπόθεση όλων μας. Εμείς ως δημοτική αρχή κάναμε αυτό που έπρεπε να είχε γίνει από χρόνια. Προμηθευτήκαμε ειδικούς κάδους για να συλλέγουμε τα ογκώδη αντικείμενα, τα οποία μέχρι πρότινος κατέληγαν σε ρέματα, δασικούς δρόμους και άλλα σημεία. Συνέπεια αυτού ήταν η Αισθητική και Περιβαλλοντική επιβάρυνσην της λίμνης. Μέχρι τώρα υπήρχε η αιτιολογία ότι δεν υπήρχαν οργανωμένα σημεία για ογκώδη αντικείμενα και οικιακές συσκευές. Από σήμερα όμως υπάρχουν. Είμαστε βέβαιοι ότι χάρη στην υπεύθυνη στάση των δημοτών, θα σταματήσει η ανεξέλεκτη ρίψη ογκωδών αντικειμένων που υποβαθμίζουν τη λίμνη και έχουν μεγάλο οικονομικό, περιβαλλοντικό κόστος, ενώ υποβαθμίζεται το τουριστικό προϊόν. Σε ότι αφορά τον καθαρισμό της λίμνης ξεκινάμε με ίδιους πόρους, ωστόσο θα χρειαστεί η κρατική στήριξη μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης προστασίας του λιμναίου περιβάλλοντος.»