Τελικά συνέβη! Οσο κι αν μοιάζει απίστευτο, όσο κι αν δεν μπορεί να το δεχθεί κανείς ποδοσφαιρόφιλος σε όλη την Ελλάδα, φαίνεται πως για την Καρδίτσα ήταν… νομοτελειακό!!!

Η Αναγέννηση αποσύρεται για πρώτη φορά στην ιστορία της απο διοργάνωση και υποβιβάζεται στο τοπικό ερασιτεχνικό πρωτάθλημα… Χθες το απόγευμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του “ΝΕΟΥ ΑΓΩΝΑ” ήλθε η επίσημη ανακοίνωση του ΔΣ της Αναγέννησης που γνωστοποιεί την αποχώρηση του συλλόγου απο το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας… Οχι, δεν είναι ένας κακός εφιάλτης, αλλά η ζώσα πραγματικότητα.

Που βεβαίως έχει συγκεκριμένους πρωταγωνιστές και αιτίες που την διαμόρφωσαν…

Ας δούμε όμως την ανακοίνωση που βεβαίως έχει… ιστορική αξία διότι τέτοια δεν υπήρξε, ούτε θα υπάρξει ξανά στο μέλλον: «Tο ΔΣ του ΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 1904 βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει την αποχώρηση της ποδοσφαιρικής ομάδας από το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Το ΔΣ εφάρμοσε την απόφαση της τελευταίας ΓΣ του συλλόγου στην οποία και αποφασίστηκε να γίνει μια ύστατη προσπάθεια ανασυγκρότησης της ομάδας για να συνεχίσει να αγωνίζεται προσωρινά στο πρωτάθλημα. Παρά τις προσπάθειες του κ. Βλάχου Γεώργιου που ανέλαβε να ξαναοργανώσει την ομάδα αυτό κατέστη αδύνατο καθώς οι πλειοψηφία των εναπομεινάντων ποδοσφαιριστών αποφάσισε να μην συνεχίσει στην ομάδα.

Δυστυχώς η πόλη της Καρδίτσας γύρισε την πλάτη στην Αναγέννηση, πλην ελαχίστων περιπτώσεων που βοήθησαν οικονομικά ή με την αγορά εισιτηρίου διαρκείας ή με την παρουσία τους στο γήπεδο. Παρά την προσπάθεια της Διοικούσας Επιτροπής των κκ Κατσίκη και Μπίρδα από το καλοκαίρι να κρατήσουν ζωντανή την ομάδα αυτό δεν κατέστη δυνατό. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η Αναγέννηση αργά ή γρήγορα θα ξαναβρεί τον δρόμο της στο ποδοσφαιρικό στερέωμα και θα επιστρέψει εκεί που ανήκει.

Ας γίνουν μάθημα σε όλους μας οι τελευταίες αγωνιστικές χρονιές της ομάδας αλλά ταυτόχρονα και έναυσμα για την Αναγέννηση της Αναγέννησής μας.»

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ 1904