Αισιόδοξα, αλλά χωρίς να επιτρέπουν εφησυχασμό, είναι τα νέα μηνύματα που προκύπτουν από τον Βόλο όσον αφορά τη διασπορά του Covid-19 στον πληθυσμό της ευρύτερης περιοχής της πρωτεύουσας της Μαγνησίας, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας δωρεάν διενέργειας νέων rapid tests, από τον Δήμο Βόλου.

Σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία, διενεργήθηκαν xθες συνολικά 273 tests, από τα οποία 16 βρέθηκαν θετικά.

Στο συνεργείο δειγματοληψίας στο κέντρο του Βόλου, πίσω από το δημαρχείο, διενεργήθηκαν 198 τεστ, από τα οποία τα 12 βρέθηκαν θετικά, ενώ από άλλο συνεργείο έγιναν 75 tests στη Νέα Ιωνία, από τα οποία βρέθηκαν θετικά τα 4, γεγονός που δίδει αισιοδοξία ότι μειώνεται σταδιακά η διασπορά στον πληθυσμό.

Συνολικά λοιπόν από τα 546 τεστ τα 32 ήταν θετικά . Ποσοστό θετικότητας 5,86%

Η διαδικασία θα συνεχιστεί και σήμερα, Τρίτη, από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 5:00 το απόγευμα, στο ΚΑΠΗ «Θεόφιλος», πίσω από το δημαρχείο, στην Πλατεία Ρήγα Φερραίου, και στο ΚΑΠΗ Νέας Ιωνίας, στη διασταύρωση των οδών Εφραιμίδη και Καισαρείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δράση πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Θεσσαλίας και συγκεκριμένα της Πνευμονολογικής Κλινικής, υπό την εποπτεία του διευθυντή της, Κ. Γουργουλιάνη. Δύο συνεργεία με γιατρούς από το Πανεπιστημιακό και εκπαιδευμένους νοσηλευτές προχωρούν στη λήψη και επεξεργασία των δειγμάτων, προκειμένου να υπάρξει μια ευκρινής εικόνα για τη διασπορά του ιού στην τοπική κοινότητα και να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα για την πορεία της διασποράς μετά από σύγκριση με τα στοιχεία της πρώτης δειγματοληψίας, στις 5 και 6 Νοεμβρίου.
Πηγή: iefimerida.gr