Με πόρους του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας χρηματοδοτείται το έργο της κατασκευής της προθήκης της μεγάλης στολής του Καρδιτσιώτη Στρατηγού και πολιτικού Νικόλαου Πλαστήρα, μετά από επικοινωνία του Υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Ακολούθησαν επαφές με τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντώνη Οικονόμου, στις οποίες ο Καρδιτσιώτης Υπουργός ανέδειξε την ανάγκη κατασκευής της κατάλληλης προθήκης για το «ιερό κειμήλιο» της πόλης της Καρδίτσας, το οποίο περιήλθε στο Δήμο της πόλης μετά από δωρεά της αδελφής του στρατηγού Πλαστήρα, Αγγελικής Μπουμπάρα. Παράλληλα, επισημάνθηκε η αναγκαιότητα για τη διαμόρφωση ειδικής αίθουσας για τα ιστορικής σημασίας προσωπικά αντικείμενα του Ν. Πλαστήρα.

Η παρέμβαση του Καρδιτσιώτη πολιτικού, έρχεται ως συνέχεια της μεγάλης προσπάθειας που έχει αναλάβει ο Σύλλογος Φίλων του Μουσείου της Πόλης της Καρδίτσας για την εξασφάλιση πόρων υπέρ του Μουσείου, προκειμένου να μετασχηματιστεί σε έναν χώρο αφιερωμένο στην μακρά ιστορία και τον πλούσιο πολιτισμό της πόλης.

Μετά την υπογραφή της σχετικής απόφασης για τη δέσμευση πίστωσης ύψους 10.540 € για την κατασκευή της προθήκης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης επικοινώνησε εκ νέου με τον ΓΓ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κ. Α. Οικονόμου τον οποίο ευχαρίστησε από καρδιάς για τη συνεισφορά του στο Μουσείο της πόλης.

«Μετά από πολλές προσπάθειες, τα ιστορικά κειμήλια της Καρδίτσας, θα λάβουν τη θέση που τους αξίζει», δήλωσε ο Κώστας Τσιάρας .