Με προσωπική του δήλωση ο πρόεδρος της Αναγέννησης Δημήτρης Παπαδημητρίου αναφέρθηκε στην απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού να δώσει το “πράσινο φως” για την επανέναρξη των προπονήσεων των ομάδων της Γ’ εθνικής.

Αν και τόνισε πως η Αναγέννηση είναι εξ αρχής υπέρ της επανέναρξης, δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για το κατά πόσο αυτή η απόφαση είναι ουσιαστική ή απλώς πετάει το “μπαλάκι” στην ΕΠΟ.

Αναλυτικά ο κ. Παπαδημητρίου ανέφερε:

«Αρχικά θα ήθελα να ξεκαθαρίσω αν και είναι ήδη ευρέως γνωστό πως εμείς σαν Αναγέννηση είμαστε από την πρώτη στιγμή υπέρ της επανέναρξης του πρωταθλήματος και της ολοκλήρωσης του. Συνεχίζουμε καθημερινά να λειτουργούμε με γνώμονα το καλό του Συλλόγου. Ωστόσο δεν μπορώ να κρύψω τον προβληματισμό μου όσον αφορά την απόφαση της Παρασκευής, η οποία πήρε χθες και επίσημη μορφή. Ενώ ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων στη χώρα συνεχώς αυξάνεται και πολλές περιοχές ανάμεσα τους και η Αττική είναι υπό καθεστώς lockdown, λαμβάνεται μια απόφαση να επιστρέψουμε στις προπονήσεις.

Για ποιο λόγο γίνεται αυτό; Θα ξεκινήσει εκ νέου το πρωτάθλημα ή απλά θα κάνουμε προπονήσεις για κάποιο χρονικό διάστημα και μετά θα μας ανακοινώσουν την οριστική διακοπή της κατηγορίας; Η Πολιτεία απλά μας πέταξε το μπαλάκι και δεν έδωσε ούτε μια εξήγηση, διότι φαίνεται πως δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός. Μακάρι τις επόμενες ημέρες να μας παρουσιαστεί ένα πλάνο, με το οποίο θα γίνει δυνατή η επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων, ωστόσο δεν είμαι και ιδιαίτερα αισιόδοξος. Είναι βέβαιο πως υπό αυτές τις συνθήκες δε γίνεται να συνεχιστεί η Γ’ Εθνική.

Εμείς σαν Αναγέννηση φυσικά και παραμένουμε υπέρμαχοι της επανέναρξης του πρωταθλήματος κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες, ωστόσο δε γίνεται να χαιρόμαστε με μια ανούσια απόφαση, που μόνο ως μια κίνηση πανικού θα μπορούσα να χαρακτηρίσω. Καλό θα είναι σε αυτές τις δύσκολες εποχές που όλοι μας διανύουμε να υπάρχει μια επαφή με την πραγματικότητα και να μην παίρνονται αποφάσεις που δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα».