Οι Ελεύθεροι Νέοι (Young Liberals) ιδρύθηκαν το 2016 και αποτελούν μία ανεξάρτητη φιλελεύθερη πολιτική νεολαία.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν επισημαίνονται τα εξής:

«Θεμελιώδης στόχος τους είναι η προβολή και διάδοση των δημοκρατικών ιδεών και της ελευθερίας στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη. Πιστεύουν ότι στην Ελλάδα χρειάζονται μεταρρυθμίσεις που θα ενισχύουν το κράτος δικαίου, θα διευρύνουν την ισότητα των ευκαιριών, θα δημιουργήσουν μια πιο ανοιχτή κοινωνία και θα προσφέρουν ένα καλύτερο περιβάλλον εκπαίδευσης και εργασίας για τους νέους.

Είναι υποστηρικτές της Ευρωπαϊκής ενοποίησης και από το 2017 είναι μέλη του LYMEC, της ομοσπονδίας φιλελεύθερων νεολαιών στο Ευρ. Κοινοβούλιο, που είναι συνδεδεμένο με το European Liberal Forum και την “Renew Europe”, την τρίτη μεγαλύτερη Ευρωομάδα του Ευρ. Κοινοβουλίου.

Οι Young Liberals Greece με την υποστήριξη του Ιδρύματος Φρίντριχ Νάουμαν για την Ελευθερία διοργανώνουν το 1ο Συνέδριο των Ελεύθερων Νέων, το οποίο θα διεξαχθεί στην Αθήνα το Σάββατο 21 Μαρτίου 2020, όπου θα λάβουν χώρα και οι αρχαιρεσίες για την εκλογή νέων οργάνων.

Στη συνέχεια, την Κυριακή 22 Μαρτίου θα διεξαχθεί η 2η Συνδιάσκεψη Φιλελεύθερης Νεολαίας (μετά από την επιτυχημένη διοργάνωση του 2014). Σε αυτό το μεγάλο αντάμωμα, προσκαλούνται όλες και όλοι όσοι αυτοπροσδιορίζονται ως φιλελεύθεροι να συμμετάσχουν στον διάλογο για το μέλλον της Ελλάδας και να διαμορφώσουν από κοινού τη Φιλελεύθερη ατζέντα πέρα από το 2021. Η φωνή της νέας γενιάς έχει σημασία γι’ αυτό η συμμετοχή μας είναι μια ιδανική ευκαιρία να θέσουμε επί τάπητος τους προβληματισμούς μας.

Στη Συνδιάσκεψη θα παραστούν και θα απευθύνουν χαιρετισμό εξέχουσες προσωπικότητες του φιλελεύθερου κινήματος από την Ελλάδα και την Ευρώπη. Το πρόγραμμα της Συνδιάσκεψης βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα https://www.youngliberals.gr/. Η συμμετοχή στη συνδιάσκεψη είναι ατομική και ανεξάρτητη από συλλογικούς φορείς. Η οργανωτική πρωτοβουλία ανήκει στους Ελεύθερους Νέους (Young Liberals).

  • Και οι δύο εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στο ξενοδοχείο Domotel Καστρί, στην Κηφισιά.