«Ο κύκλος της Χρυσής Αυγής έχει κλείσει» ξεκαθάρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.

Ειδικότερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε ότι ο ρόλος του δεν είναι να παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για σημαντικές υποθέσεις.

«Ο πολιτικός κύκλος της Χρυσής Αυγής έκλεισε στις προηγούμενες εκλογές και τώρα κλείσαμε τον κύκλο που αφορούσε σε απόδοση ποινικών ευθυνών. Με σοβαρότητα και ψυχραιμία, προσβλέποντας στη ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, πρέπει να σεβόμαστε τις διαδικασίες», είπε μιλώντας στο Mega.

Ελαφρύτερες οι ποινές

Αναφερόμενος στις ποινές των Χρυσαυγιτών, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι «οι ποινές είναι πολύ ελαφρύτερες ενδεχομένως σε σχέση με το τι προβλεπόταν στο παρελθόν και το γεγονός ότι δεν υπάρχει στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων αφορά στον νέο ποινικό κώδικα».

Ο κ. Τσιάρας τόνισε ότι υπάρχει επιτροπή παρακολούθησης του ποινικού κώδικα, η οποία εξετάζει τη λειτουργία του και διορθώνει τα ζητήματα που προκύπτουν κατά την εφαρμογή του.

«Έχω εμπιστοσύνη στην ΕΛ.ΑΣ.»

Σχετικά με τον καταδικασθέντα Χρήστο Παππά, ο οποίος παρά την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του συνεχίζει να διαφεύγει της σύλληψης, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι έχει εμπιστοσύνη στην ΕΛ.ΑΣ. για την εύρεση και σύλληψή του.

«Έχω εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία».

Όσον αφορά τον Γιάννη Λαγό, ο κ. Τσιάρας επισήμανε ότι ακολουθείται η νόμιμη διαδικασία και αναμένεται το πράσινο φως από το Ευρωκοινοβούλιο για την άρση της ασυλίας του.

Πηγή: cnn.gr