Αυθορμητισμό, φυσιολατρική αισιοδοξία και ειλικρινή αγάπη για τον άνθρωπο χαρακτηρίζουν τα ποιήματα της νέας δίγλωσσης ποιητικής συλλογής του Γεώργιου Παπακώστα με τον τίτλο “Εξουσιαστές-Masters”.

Η συλλογή παρουσιαάστηκε στο κοινό της Καρδίτσας  το απόγευμα του Σαββάτου σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο “Αρνη”.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Χάρη Πάτση, και για αυτό μίλησαν χθες ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κ. Τσιάρας, ο κ. Βασίλης Νίκου Δικηγόρος και ο κ. Παρμενίων Μπώλος φιλόλογος. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος. Την εκδήλωση συντόνισε η κ. Π. Σδρόλια Προϊσταμένη του Τμήματος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Καρδίτσας ενώ ποιήματα του συγγραφέα απήγγειλε ο Παύλος Βησσαρίου.

Όπως και τα παλιότερα έργα του Παπακώστα, διαπνέονται από ελληνικότητα, την αίσθηση της παράδοσης και τις ανθρωποκεντρικές αρχές της αρχαιοελληνικής παιδείας, δηλαδή την ανάδειξη του αγαθού και του κάλλους.

Ο ποιητής της νέας γενιάς Γιώργος Παπακώστας γεννήθηκε στην Καρδίτσα. Σε μικρή ηλικία μετακόμισε με τον πατέρα του Κωνσταντίνο και τη μητέρα του Μαρία στην Αθήνα, όπου συνέχισε τις σπουδές του, εργαζόμενος παράλληλα.

Οι πρώτες ποιητικές συλλογές του ήταν οι: «Γραμμές του Aιώνα», «Χαμένη Πολιτεία» και «Άγγελος της Λεωφόρου», ενώ στα πεζογραφήματά του καταγράφουμε τα έργα: «Γάμος Συν και Πλην», «Οδοιπορικό Αγάπης» και το ιστόρημα «Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος Πόλεων». Στη σύγχρονη ποίηση, η απόφαση του Γιώργου Παπακώστα να επικαιροποιήσει εκ νέου την ελληνική αρχαιότητα, προβάλλοντας τα μοναδικής αξίας επιτεύγματά της σε οικουμενικό επίπεδο, θα μπορούσε ν’ αποτελέσει την απαρχή ενός πανελληνίου, αλλά και πανανθρώπινου αιτήματος, η ποίηση όπως καταστεί, για άλλη μια φορά, η ζωοδότρα πηγή, ώστε να δει ο άνθρωπος τον Κόσμο με την ίριδα του Πνεύματος.