Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση για την εκπόνηση της «Μελέτη Παράκαμψης Σοφάδων», προϋπολογισμού 400.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η μελέτη οδηγεί στη βελτίωση τμήματος της Εθνικής Οδού Ν. Μοναστήρι – Σοφάδες για την παράκαμψη του οικισμού των Σοφάδων. Ο νέος οδικός άξονας προβλέπεται να έχει συνολικό μήκος 3,8 χλμ., δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση διαχωρισμένης κυκλοφορίας, παράπλευρο δίκτυο συνολικού μήκους 6,5 χλμ. και δυο ισόπεδους κυκλικούς κόμβους, στην είσοδο – έξοδο στον οικισμό των Σοφάδων και στη σύνδεση της Εθνικής Οδού από το Ν. Μοναστήρι (όρια της Περιφέρειας Θεσσαλίας) έως το Δέλτα Καρδίτσας.

«Υπογράψαμε τη σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης που θα οδηγήσει στην κατασκευής της παράκαμψης των Σοφάδων. Σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες μας, επικαιροποιούμε τη μελέτη ενός οδικού έργου που βελτιώνει τις συνθήκες οδικής ασφάλειας στην Εθνική Οδό Ν. Μοναστήρι – Σοφάδες» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας. «Έχει δυο ισόπεδους κυκλικούς κόμβους, αλλά συζητώντας με την τοπική κοινωνία θα δούμε αν χρειάζεται η κατασκευή και τρίτου κυκλικού κόμβου. Χρειάζεται η επικαιροποίηση της παλαιάς μελέτης προκειμένου να ωριμάσουμε το έργο και να οδηγηθούμε σε ένα σύγχρονο και ασφαλές έργο που θα ολοκληρώσει την οδική αρτηρία. Συνεχίζουμε με αμείωτο ρυθμό να σχεδιάζουμε σήμερα τη Θεσσαλία του αύριο» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.