Προβληματισμό προκαλεί στην αγορά ακινήτων και την οικοδομική δραστηριότητα η αύξηση στο κόστος κατασκευής τους τελευταίους μήνες, καθώς προφανώς επηρεάζει τις προοπτικές ενός κλάδου o οποίος γνωρίζει σημαντική ανάκαμψη το τελευταίο διάστημα. Εκτιμάται ότι η αύξηση στο κόστος των οικοδομικών υλικών αγγίζει ακόμα και το 40% γεγονός που δεν αφήνει ανεπηρέαστη την τελική τιμή πώλησης των νέων οικημάτων.

Σε δηλώσεις του στο «ΝΑ» ο Πρόεδρος της Ν.Ε. Καρδίτσας του ΤΕΕ κ. Αθανάσιος Μπίτης, τόνισε ότι η αύξηση του κόστους έχει αγγίξει και την αγορά της Καρδίτσας στην οποία ωστόσο υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για αγορά νέων κατοικιών κυρίως.

Ωστόσο η αύξηση των οικοδομικών υλικών μοιραία θα οδηγήσει στην αύξηση των τιμών πώλησης των ακινήτων πράγμα που ενδεχομένως να επηρεάσει τις αγορές.

Έως 40% Το κόστος κατασκευής έχει αυξηθεί κατά 35%-40%, όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, με ορατό τον κίνδυνο, εάν συνεχιστεί η κατάσταση, να «παγώσουν» πολλά από τα έργα που είναι σε εξέλιξη ή πρόκειται να ξεκινήσουν.

Είναι ενδεικτικό ότι η αύξηση στα οικοδομικά υλικά τον περασμένο Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, διαμορφώθηκε στο 7,1%, καθώς ανατιμήσεις καταγράφηκαν σε όλες ανεξαιρέτως τις επιμέρους κατηγορίες.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του «Νέου Αγώνα»