ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ 

Στον…. ύπνο έπιασε στην κυριολεξία τους κατοίκους της Γελάνθης, συνεργείο το οποίο προχώρησε τα ξημερώματα της Δευτέρας στην κατεδάφιση του χώρου πολλαπλών χρήσεων για εκκλησιαστικές εκδηλώ- σεις, που είχε ανεγερθεί δίπλα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.

Την προηγούμενη Πέμπτη ύστερα από κινητοποίηση ενοριτών, είχε αποτραπεί η κατεδάφιση του κτιρίου. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη όμως και χθες, αφού η επιχείρηση κατεδάφισης έγινε στις 6 πρωί με την παρουσία μάλιστα ισχυρής αστυνομικής δύναμης, καταλαμβάνοντας εξαπίνης τους κατοίκους της Γελάν- θης.

Οι ενορίτες ξύπνησαν από τις φωνές συγχωριανών που μένουν κοντά στην εκκλησία και έκπληκτοι αντίκρισαν το μηχάνημα να προχωράει πριν ανατείλει ο ήλιος, στην κατεδάφιση του αίθουσας πολλαπλών χρήσεων που είχε κριθεί αυθαί- ρετη από την Υπηρεσία Δό- μησης.

Τις προηγούμενες ημέ- ρες μάλιστα είχαν επαφές με την Ιερά Μητρόπολη σε μια προσπάθεια να αποτρέ- ψουν τελικά το γκρέμισμα της αίθουσας μεγέθους 30 τετραγωνικών μέτρων, η οποία είχε ανεγερθεί δίπλα στον Ι. Ναό με σκοπό τη διε- ξαγωγή εκκλησιαστικών και μόνο εκδηλώσεων (μνημό- συνα, κατηχητικό σχολείο, θρησκευτικές ομιλίες κλπ).

Οι ενορίτες μιλώντας στο «Νέο Αγώνα» εξέφρα- σαν τη δυσαρέσκεια και την πικρία τους, τονίζοντας ότι από το υστέρημα των συνταξιούχων κατοίκων του χωριού και δωρεές πραγμα- τοποιήθηκε η ανέγερση του συγκεκριμένου χώρου, ενώ εκείνο που ζητούσαν ήταν χρόνος και το «πράσινο φως» από την Ιερά Μητρό- πολη Θεσσαλιώτιδος για να προχωρήσουν στη νομιμοποίησή του.