Ξεκίνησαν από χθες Δευτέρα οι αιμοληψίες στο χώρο του 2ου ΚΑΗ Καρδίτσας, τον οποίο διαμόρφωσε κατάλληλα το Τμήμα Αιμοδοσίας και μπορούν να απευθύνονται οι εθελοντές αιμοδότες. Πρόκειται για δεύτερο χώρο στον οποίο θα διενεργούνται αιμοληψίες τις πρωινές ώρες, παράλληλα με εκείνον του τμήματος αιμοδοσίας στο Νοσοκομείο.

Χθες πρώτη ημέρα λειτουργίας του χώρου προσήλθε ικανοποιητικός αριθμός αιμοδοτών για να δώσει αίμα. Το 2ο ΚΑΠΗ βρίσκεται στην οδό Λαχανά και Β. Ηπείρου απέναντι από το 1ο Δημοτικό Σχολείο και οι αιμοληψίες θα γίνονται Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

Η απόφαση για τη λειτουργία του χώρου εντός της πόλης ελήφθη με στόχο την ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας, μετά τη δραματική μείωση της προσέλευσης των αιμοδοτών στο Νοσοκομείο, λόγω ενδοιασμών και φόβου που προκαλεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Προκειμένου να ξεπεραστούν τα εμπόδια αυτά και να ενισχυθούν τα αποθέματα φιαλών αίματος από τα οποία καλύπτονται και πάγιες ανάγκες ασθενών, κρίθηκε επιτακτική η ανάληψη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας.

Να σημειωθεί ότι η Διεύθυνση του τμήματος αιμοδοσίας του Νοσοκομείου, έχει καλέσει τις τελευταίες ημέρες τους πολίτες να δώσουν άφοβα αίμα και να ξεπεράσουν τυχόν φοβίες ή ενδοιασμούς, υπογραμμίζοντας την πιστή τήρηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας σε όλες τις διαδικασίες τόσο στο χώρο του Τμήματος Αιμοδοσίας, όσο και στο νέο χώρο που λειτουργεί εντός της πόλης.