Άρχισαν οι εμβολιασμοί στο Νοσοκομείο Καρδίτσας (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΕΛΑΒΕ ΝΟΣΟΚΟΜΟΣ

Με τη χορήγηση της πρώτης δόσης του εμβολίου στο νοσηλευτή προϊστάμενο των ΤΕΠ κ. Δημήτρη Κοτσιαρίδη ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας η επιχείρηση «Ελευθερία» στο Νοσοκομείο Καρδίτσας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.
«Η έναρξη των εμβολιασμών αποτελεί την αρχή για την αντιμετώπιση της πανδημίας και σε τοπικό επίπεδο. Το εμβόλιο είναι ένα όπλο της επιστήμης για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Ο εμβολιασμός είναι μια πράξη ευθύνης απέναντι στους εαυτούς μας, στις οικογένειές μας και στο κοινωνικό σύνολο. Εμείς οι υγειονομικοί κάνουμε το πρώτο βήμα ώστε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα» επισήμανε ο νοσηλευτής σε δήλωσή του μετά τον εμβολιασμό.
350 μέχρι την Πέμπτη
Ο εμβολιασμός ξεκίνησε από το υγειονομικό προσωπικό στα δύο εμβολιαστικά κέντρα του Νοσοκομείου. Σήμερα αναμένεται με βάση τον προγραμματισμό να εμβολιαστούν 100 υγειονομικοί. Ομοίως 100 θα εμβολιαστούν αύριο Τρίτη και άλλοι τόσοι την Τετάρτη, ενω 50 την Πέμπτη.
Περίπου 450 υγειονομικοί του Νοσοκομείου και 100 των Κέντρων Υγείας μαζί με εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ έχουν δηλώσει συμμετοχή στον εμβολιασμό.
Παπαγεωργίου: «Τηρούμε αυστηρά τα μέτρα
μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας»
Οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν παρουσία του Υποδιοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας- Στ. Ελλάδας και υπεύθυνου για τους εμβολιασμούς κ. Σταύρου Παπαγεωργίου και του Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Δημήτρη Κεχαγιά.
«Με την έναρξη της νέας χρονιάς ξεκίνησε και η επιχείρηση «Ελευθερία» που φέρνει την ελπίδα ότι το εμβόλιο θα περιορίσει τη διασπορά του κορωνοϊού και το φόβο που νιώσαμε την προηγούμενη χρονιά. Φέρνει και την αισιοδοξία ότι με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα μπορούμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα» σημείωσε ο κ. Παπαγεωργίου και πρόσθεσε: «Οι άνθρωπο που εμβολιάζονται σήμερα θα πρέπει να κάνουν τη δεύτερη δόση μετά από 20 ημέρες. Πρέπει να καταλάβουμε ότι μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρέπει να τηρούμε αυστηρά τα μέτρα προστασίας».
«Καλή αρχή, είμαστε αισιόδοξοι ότι όλα θα πάνε καλά» σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Κεχαγιάς.
Να θυμίσουμε ότι τα εμβόλια έφθασαν στο Νοσοκομείο την Κυριακή από τις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Καρδίτσας (ΣΥΦΑΚ). Τα εμβόλια αποθηκεύονται στους ειδικούς ψύκτες σε θερμοκρασία -70 βαθμών Κελσίου και στη συνέχεια διανέμονται σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας.
Κάθε εμβόλιο περιέχει πέντε δόσεις. Μόλις τα εμβόλια διανεμηθούν στα εμβολιαστικά κέντρα μπορούν να διατηρηθούν σε απλούς ψυκτικούς θαλάμους σε θερμοκρασία από -2 έως -8 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο πρέπει να χορηγηθούν εντός πέντε ημερών.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα