Στον προγραμματισμό της νέας καλλιεργητικής περιόδου επικεντρώνονται οι αγρότες στον κάμπο της Καρδίτσας, που το επόμενο διάστημα καλούνται να προχωρήσουν στην υποβολή των φετινών δηλώσεων ΟΣΔΕ.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΠΕΚΕΠΕ άνοιξε την Παρασκευή και τις επόμενες ημέρες χιλιάδες καλλιεργητές του Νομού Καρδίτσας θα απευθυνθούν στα πιστοποιημένα Κέντρα Υποβολής Δηλώσεων για να υποβάλλουν περισσότερες από 14.000 δηλώσεις ΟΣΔΕ.

Πέρυσι στο Ν. Καρδίτσας υποβλήθηκαν περί τις 14.500 δηλώσεις, μειωμένες κατά 500 περίπου, σε σύγκριση με το 2018 εξαιτίας των μεταβιβάσεων. Να θυμίσουμε ότι για τον ίδιο λόγο και το 2018 οι αιτήσεις μειώθηκαν περίπου κατά 8% (σε σύγκριση με το 2017).

Προθεσμία έως 15 Μαΐου

Σε ότι αφορά τις φετινές δηλώσεις ΟΣΔΕ, η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η 15η Μαΐου 2020 ημέρα Παρασκευή, ενώ για κάθε εργάσιμη ημέρα καθυστέρησης στην υποβολή μέχρι την Τρίτη 9 Ιουνίου 2020, θα επιβάλλεται ποινή ύψους 1% επί της δικαιούμενης ενίσχυσης (πλην περιπτώσεων ανωτέρας βίας και εξαιρετικών περιστάσεων).
Σε περίπτωση καθυστέρησης στην υποβολή μεγαλύτερης των 25 ημερολογιακών ημερών (δηλαδή σε περίπτωση υποβολής αίτησης από την Τετάρτη 10 Ιουνίου και μετά), η αίτηση θεωρείται απαράδεκτη.