Με τους αγρότες να δίνουν τον τόνο με τη συμβολική παρουσία τρακτέρ ενόψει των δυναμικών κινητοποιήσεων που προγραμματίζουν την Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε  το πρωί του Σαββάτου στην Καρδίτσα, συλλαλητήριο από φορείς του Νομού για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

Με κεντρικό σύνθημα «δημόσια υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση για όλους», αρχικά πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας στην οποία συμμετείχαν συμβολικά τέσσερα τρακτέρ από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας. Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης.
Όπως αποφασίστηκε στην πανθεσσαλική αγροτική σύσκεψη της Τρίτης στον Παλαμά, οι αγρότες της Καρδίτσας την Τετάρτη θα στήσουν μπλόκο στον Ε65, ενώ κατά τόπους μπλόκα θα στηθούν και στους υπόλοιπους Νομούς. Εκτός από τις τιμές στο βαμβάκι και το κόστος παραγωγής, το ασφαλιστικό καθώς και η ασφάλιση της παραγωγής (μέσω ΕΛΓΑ) βρίσκονται ψηλά στη λίστα των αγροτικών διεκδικήσεων. Οι αγρότες τονίζουν ότι δεν πρόκειται να δεχθούν αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές, ούτε εξευτελιστικές συντάξεις.

Στη χθεσινή κινητοποίηση συμμετείχαν εργαζόμενοι, σωματεία, σύλλογοι, συνταξιούχοι και άλλοι φορείς οι οποίοι έκαναν λόγο για “συνέχιση της επέλασης στο ασφαλιστικό”. Kεντρική ομιλήτρια ήταν η κ. Ελένη Καρυα από το Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Καρδίτσας, ενώ

χαιρετισμούς απεύθυναν ο Κώστας Τζέλλας Πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ, ο Στέλιος Σαριδάκης από τους εμποροϋπαλλήλους και η Κατερίνα Καπερώνη από τις καθαρίστριες του Νοσοκομείου Καρίτσας.
Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Καρδίτσας, οι συνταξιούχοι ΟΑΕΕ ΤΕΒΕ, η Ένωση Γιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Καρδίτσας, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΚΥ Καρδίτσας, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Καρδίτσας, ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας, η Ομάδα Γυναικών Καλλιθήρου «Αγγελική Φυτσιλή», Σύλλογος Φοιτητών Κτηνιατρικής σχολής Καρδίτσας, η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Νοσοκομείου και ΚΥ Καρδίτσας και λοιποί φορείς.