Έμφαση στον τουρισμό, τα τοπικά προϊόντα και τον πολιτισμό του Ν. Καρδίτσας

ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ

Στις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα του Νομού Καρδίτσας σε εμπορικό, τουριστικό και πολιτιστικό επίπεδο εστιάζει η Πρέσβης της Αυστρίας, κ. Hermine Poppeller, η οποία πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας. Η κ. Poppeller έφτασε στη Καρδίτσα χθες και είχε διαδοχικές συναντήσεις με τοπικούς φορείς, αρχικά στο ΕΒΕ Καρδίτσας και στη συνέχεια στη Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας. Την πρέσβη της Αυστρίας υποδέχθηκε η Βουλευτής της ΝΔ και Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδος – Αυστρίας κ. Ασημίνα Σκόνδρα.

Στο επιμελητήριο της Καρδίτσας η Πρέσβης της Αυστρίας συναντήθηκε με μέλη του επιμελητηρίου, με τα οποία συζήτησαν τις προοπτικές και τις ευκαιρίες του Νομού μας όσον αφορά την εξαγωγή τοπικών προϊόντων μεταξύ Ελλάδας και Αυστρίας. Από την μεριά τους, τα μέλη του ΕΒΕ Καρδίτσας ενημέρωσαν την πρέσβη για τις ομορφιές του Νομού Καρδίτσας, την μορφολογία του εδάφους που είναι ίδια με αυτή της Αυστρίας και προϋποθέτει ανάπτυξη προϊόντων που προωθούν την παράδοση του τόπου.

Μετά το τέλος της επίσκεψης και της συζήτησης της κ. Poppeller με μέλη του επιμελητήριο, η ίδια δήλωσε στο «ΝΑ» ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενη που επισκέπτεται την Καρδίτσα. Παράλληλα, ευχαρίστησε την κ. Σκόνδρα για την πρόσκληση και την φιλοξενία. Σύμφωνα με την κ. Poppeller, υπάρχουν αρκετές δυνατότητες για την περιοχή μας ώστε να αναπτυχθεί τόσο στο τουρισμό όσο και στην εξαγωγή τοπικών προϊόντων. Η κ. Poppeller σημείωσε ότι την ενδιαφέρει να δει τη ζωή του κόσμου. Κατά την ίδια, είναι σημαντική η ανάπτυξη τόσο των κατοίκων της πόλεως, όσο και ολόκληρης της Περιφέρειας.

Στη συνέχεια, η Πρέσβης της Αυστρίας, κ. Poppeller συνοδευόμενη από την κ. Σκόνδρα μετέβη στην Περιφερειακή Ενότητα της Καρδίτσας, όπου είχε εκτενή συζήτηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κώστα Αγοραστό και τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας, κ. Κώστα Νούσιο.

Στο πλαίσιο της δεύτερης συνάντησης, η Βουλευτής ΝΔ Καρδίτσας και Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδος – Αυστρίας, κ. Ασημίνα Σκόνδρα, σε δηλώσεις της στο «ΝΑ» ανέφερε ότι η επίσκεψη της Πρέσβειρας της Αυστρίας στο Νομό μας αφορά την σύναψη ισχυρών σχέσεων, ούτως ώστε να βάλουμε όλοι το λιθαράκι μας στην τουριστική και την εμπορική ανάπτυξη, και την ανταλλαγή προϊόντων.

Αναλυτικότερα στην έντυπη μορφή του Νέου Αγώνα