Ένας μήνας ΑΓΩΝΑΣ για να βγούμε από τη λάσπη…

Συμπληρώνεται ένας μήνας από τη μεγάλη θεομηνία που έπληξε την Καρδίτσα και διαπιστώνουμε ότι χάρη στην πίεση που καθημερινά ασκήσαμε μέσα από την αρθογραφία στις στήλες μας, αλλά και τα ρεπορτάζ τόσο στο «Νέο Αγώνα» όσο και στη «Θεσσαλία τηλεόραση» και το «Ράδιο Θεσσαλία» έχουν δρομολογηθεί κάποια πράγματα προς τη θετική κατεύθυνση για τις αποζημιώσεις, την ανακούφιση των πληγέντων, ή την αποκατάσταση των υποδομών.

Μένουν ακόμη να γίνουν πολλά και κυρίως εκείνα που αφορούν ένα μεσομακροπρόθεσμο σχέδιο ανάταξης της τοπικής οικονομίας, που έχει πληγεί καίρια, θα λέγαμε ότι δέχτηκε τη χαριστική βολή. Δυστυχώς η Καρδίτσα «έπαιξε» ως είδηση για λιγότερο από μία εβδομάδα στα κεντρικά, αλλά ακόμη και σε τοπικά – περιφερειακά μέσα ενημέρωσης.

Ωστόσο την υπόσχεση που δώσαμε ότι δεν θα αφήσουμε την Καρδίτσα να ξεχαστεί, την τηρήσαμε στο ακέραιο και θα συνεχίσουμε να ενοχλούμε, να υπενθυμίζουμε και να αναδεικνύουμε τυχόν παραλήψεις της κυβέρνησης ή της αυτοδιοίκησης. Δεν απολογούμαστε σε κανένα άλλο πέρα από τους χιλιάδες αναγνώστες μας και μαζί δίνουμε όλοι τη μάχη για να βγάλουμε τον τόπο μας από τη λάσπη. Δεν θα υποστείλουμε λοιπόν τη σημαία του ΑΓΩΝΑ, γιατί αυτό χαρακτηρίζει τη φιλοσοφία και την «κουλτούρα» αυτού του δημοσιογραφικού οργανισμού.

Γνωρίζοντας ότι έχουμε επωμιστεί ένα χρέος που βασίζεται στην παράδοση που έχει αυτή η εφημερίδα να πρωτοστατεί στους αγώνες για τα δίκια της Καρδίτσας, προσπαθήσαμε από την πρώτη στιγμή μέσα από τα λασπόνερα να στήσουμε από την αρχή τα δημοσιογραφικά μας γραφεία, να αποκαταστήσουμε τις ζημιές στον εξοπλισμό μας με κόπους και θυσίες και συνεχίζουμε μέχρι την τελική δικαίωση.. Με ανακούφιση διαπιστώνουμε ότι κάποιες από τις προτάσεις μας υιοθετούνται, κάποιες από τις επισημάνσεις μας ενεργοποιούν τα αντανακλαστικά της πολιτείας.

Ο δρόμος από εδώ και στο εξής το γνωρίζουμε ότι θα είναι μακρύς και δύσβατος, αλλά είμαστε μαθημένοι οι Καρδιτσιώτες στις κακουχίες και τις αναποδιές και θα τα καταφέρουμε. Ξέρουμε επίσης ότι τίποτε δεν μας χαρίστηκε όλα αυτά τα χρόνια, αλλά τα κατακτήσαμε με ΑΓΩΝΑ και στο δρόμο αυτό θα συνεχίσουμε.

«Ν.Α.»