Ένας χρόνος συμπληρώνεται αύριο από την ημέρα (25 Αυγούστου 2018) όταν ο ιστορικός εκδότης, ο Καρδιτσιώτης ιδρυτής του «ΝΕΟΥ ΑΓΩΝΑ» Φώτης Αλεξίου, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών.

Υπήρξε ένας άριστος άνδρας και συνάμα ένας γνήσιος ΑΓΩΝιστής Καρδιτσιώτης. Στυλοβάτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού «ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ», της «Θεσσαλίας Τηλεόρασης» και του «Ράδιο Θεσσαλίας» και πατρική φιγούρα για δύο γενιές εργαζομένων στον Τύπο.
Ο πολυαγαπημένος μας Φώτης Αλεξίου ταυτίστηκε με την εφημερίδα και το λογότυπό της, μέσα από την οποία εργάστηκε σκληρά υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα της Καρδίτσας.

Γεννημένος στη Φυλακτή, υπήρξε γνήσιο τέκνο της αδούλωτης «κοιμωμένης» των Αγράφων. Φανατικός και ανιδιοτελής λάτρης του Νομού και της Καρδίτσας στην οποία έζησε όλη του ζωή, έδειξε έμπρακτα την αγάπη του. Αποτέλεσε μια επιλεκτική μονάδα για την τοπική κοινωνία και ένας ακούραστος εργάτης που αφιέρωσε όλη τη ζωή του για την προκοπή της πόλης. Διατηρούσε πάντα ανοιχτές της πόρτες της εφημερίδας για κάθε Καρδιτσιώτη στα προβλήματα του οποίου έσπευδε να δώσει λύση.

Μπορεί ο ίδιος να μην βρίσκεται πλέον στην εφημερίδα, στο «σπίτι» του, ωστόσο για όλη την οικογένεια του «Νέου Αγώνα», για τους συγγενείς, τους φίλους του και την τοπική κοινωνία, θα παραμείνουν ανεξίτηλα το ανήσυχο πνεύμα του, ο χαρακτήρας και η προσφορά του.

Βαθιά χαραγμένη στη μνήμη μας θα παραμείνει η διακριτική στάση ζωής, η δράση του στον κοινωνικό στίβο. Μαθήματα ζωής πολύτιμα, τα οποία αποτελούν παρακαταθήκη και συνεχίζουν να μας εμπνέουν. Η απουσία του είναι εμφανής, το πνεύμα του όμως είναι και θα παραμείνει ανάμεσά μας.

Με τη συμπλήρωση ενός έτους από το «φευγιό» του αγαπημένου μας Φώτη Αλεξίου, η πολυαγαπημένη του σύζυγος Αριστέα, τα παιδιά του Ράνια, Νίκος και Γιώργος μαζί με τις οικογένειές τους, οι εργαζόμενοι του «Νέου Αγώνα», συγγενείς και φίλοι, τιμούμε τη μνήμη του στο ετήσιο μνημόσυνο που θα τελεσθεί  το πρωί της Κυριακής στο Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κων/νου και Ελένης.