Συμπληρώνεται σήμερα (Δευτέρα 31/8) ένας μήνας από την στιγμή που η Αναγέννηση μπήκε στο γήπεδο και ξεκίνησε την προετοιμασία της για τη νέα αγωνιστική περίοδο…
Πριν έναν μήνα ακριβώς, με την πρώτη συγκέντρωση – προπόνηση στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης μας, έκλεισε μια θλιβερή διετία που οδήγησε τον ιστορικό σύλλογο σε απαξιωτικές καταστάσεις που δεν βίωσε ποτέ στη μακρόχρονη ιστορία του…

Η απόσυρση, ο υποβιβασμός στο τοπικό για πρώτη φορά στα χρονικά, αλλά και η δυσάρεστη έκπληξη τον περασμένο Απρίλιο όπου με την απόφαση – “ξαφνικό θάνατο” της ΕΠΟ, η παραμονή στα ερασιτεχνικά για μία ακόμη σεζόν!

Ολο αυτό το εφιαλτικό διάστημα πήρε τέλος με τις διοικητικές εξελίξεις που δρομολογήθηκαν μέσα σ’ αυτό το περίεργο (απ’ όλες τις απόψεις) καλοκαίρι καθώς την προεδρία ανέλαβε ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, μ’ αποτέλεσμα η Αναγέννηση να πάρει τη θέση του Απόλλωνα Μακρυχωρίου στη Γ’ Εθνική και να βρεί έτσι τρόπο να επιστρέψει στις εθνικές κατηγορίες!

Αν δεν προέκυπταν αυτές οι εξελίξεις (για τις οποίες δεν έλλειψαν οι στρεβλώσεις και οι προσπάθειες συγκεκριμένων να αποδομηθούν και να “παγώσουν”) η ομάδα θα έπαιρνε μέρος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην κλήρωση της ΕΠΣ Καρδίτσας!
Θα συμμετείχε ξανά στο πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής με ανυπολόγιστες συνέπειες για το μέλλον της και την επιστροφή της στο προσκήνιο!

Πέρα από το γεγονός ότι θα χάνονταν σίγουρα μία ακόμη σεζόν, θα δημιουργούνταν μια παγιωμένη απαξιωτική κατάσταση που δεν γνωρίζουμε που θα οδηγούσε!
Ολα αυτά έλαβαν τέλος με την αλλαγή της διοίκησης και η Αναγέννηση θα ξεκινήσει στη νέα σεζόν από εκεί που την έστειλε άκλαυτη στις 15 Ιανουαρίου του 2018 η χειρότερη διοίκηση που πέρασε από καταβολής!!!
Δηλαδή στην απόσυρση και στον υποβιβασμό!

ΜΕ ΕΝΑΝ ΣΤΟΧΟ
Θα ξεκινήσει λοιπον απο τη Γ’ Εθνική αλλά αυτή τη φορά όχι ως… φτωχός συγγενής, ούτε ως “καρπαζοεισπράκτορας” όπως την είχαν καταντήσει!
Το ιστορικό συγκρότημα της πόλης μας επανακτά την φυσιογνωμία της μεγάλης ομάδας από τις μεταγραφικές κινήσεις που έκανε και απο τη γενικότερη θωράκισή του και θα κατέλθει στη νέα σεζόν με έναν και μοναδικό στόχο: Να πρωταγωνιστήσει και να διεκδικήσει και νέα άνοδο στην παραπάνω κατηγορία…

Αν έχουμε αναδιάρθρωση και κατάργηση της football league και η Αναγέννηση κατορθώσει να φθάσει σ’ αυτόν το στόχο θα έχει κερδίσει μέσα σε ένα χρόνο δύο κατηγορίες και θα βρεθεί στη super league 2, εκεί δηλαδή που ήταν πριν την σκορπίσει το “Γερμανικό fund” και την υποβιβάσει με μηδενισμούς!
Aυτό είναι το πιο καλό σενάριο απ’ αυτά που “παίζουν” για τη νέα σεζόν, αλλά ακόμη κι αν δεν “καθίσει” αυτό και η Αναγέννηση καταφέρει να φθάσει στην άνοδο, τότε θα έχει κάνει ένα ακόμη πολύ σημαντικό βήμα στο προσκήνιο, από εκεί που ήταν κολλημένη στο βάλτο και δεν έβρισκε τρόπο να ξεκολλήσει…

ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ
Το να φθάσουν βέβαια οι “κιτρινόμαυροι” σε μια πρωταγωνιστική πορεία δεν αρκεί να το γράφουμε και να το λέμε, ούτε βεβαίως αυτό θα γίνει μόνο και μόνο επειδή ενισχύονται σημαντικά σε σχέση με προηγούμενες χρονιές.

Η Αναγέννηση θα αποκτήσει πάλι τον τίτλο της πρωταγωνίστριας αν δουλέψουν όλοι όσοι “τρέχουν” την προσπάθεια σκληρά (εντός και εκτός γηπέδου) και οργανωσουν την ομάδα σε τέτοιο σημείο που θα καταφέρει να επιβεβαιώσει το μεγάλο της όνομα στην πράξη.
Τίποτα δεν θα χαριστεί και στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής (το οποίο μάλιστα με τις αλλαγές που έγιναν στους ομίλους θα είναι άγνωστο), τίποτα δεν θα έλθει χωρίς μεγάλη προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα…

Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να το γνωρίζουν όλοι όσοι θα δραστηριοποιηθούν γύρω από την ομάδα τη νέα πολύ δύσκολη και περίεργη (λόγω της πανδημίας) αθλητική χρονιά που έρχεται…