Έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες αναμένονται αύριο στη Θεσσαλία, ενώ ο καιρός θα είναι βροχερός όλη την επόμενη εβδμάδα, με διαστήματα ύφεσης. Για σήμερα Σάββατο αναμένονται νέες βροχοπτώσεις από νωρίς το μεσημέρι στη δυτική Θεσσαλία και από το απόγευμα στη Λάρισα και τη Μαγνησία. Ιδιαίτερα έντονα θα είναι τα φαινόμενα σύμφωνα με το Λαρισαίο μετεωρολόγο Φάνη Τακούδη σε Καρδίτσα, Τρίκσλα, ενώ από αύριο το μεσημέρι αναμένονται καταιγίδες στη Λάρισα!

Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός χθες στο Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας, όλες οι υπηρεσίες της περιφέρειας είναι σε ετοιμότητα, ενώ έχουν ενημερωθεί και οι δήμοι από τη διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας.

Έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες για τις επόμενες 48 ώρες στη Θεσσαλία

Εντωμεταξύ προβλήματα και ζημιές είχαμε χθες στο δήμο Αγιάς από την παρατεταμένη βροχόπτωση στα παραλικό μέτωπο, όπου τα ρέματα κατέβασαν φερτά υλικά αλλά και στα ορεινά χωριά του Κισσάβου.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, άστατος καιρός θα επικρατήσει το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021 με βροχές και σποραδικές καταιγίδες να εκδηλώνονται σε αρκετές περιοχές της χώρας. Οι σημαντικότερες βροχοπτώσεις της ημέρας εκτιμάται ότι θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ιονίου, στη Δυτική Στερεά, στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο, στην Ανατολική Θεσσαλία και στην Εύβοια.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη υετού (βροχές/καταιγίδες) έως τις βραδινές ώρες του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός την Κυριακή 10/10, με τοπικά ισχυρές καταιγίδες που σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα και χαλαζοπτώσεις. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν από τις καταιγίδες της Κυριακής συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας.