Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ και η Αντιγόνη Ντριμπιώτη πέτυχαν τον πρώτο τους στόχο στην τρέχουσα αγωνιστική σεζόν, αφού έπιασαν το όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα, στη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου βάδην στο Άλιτους της Λιθουανίας

Ο ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ
Ο Καρδιτσιώτης πρωταθλητής του βάδην, διένυσε την απόσταση σε 3ώρες 56.19, επίδοση που του έδωσε την 11η θέση και παράλληλα του εξασφάλισε τη συμμετοχή στο τέταρτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της καριέρας του.

Ο Παπαμιχαήλ έχει συμμετάσχει στα 50χλμ. στις διοργανώσεις του 2012 και το 2016 στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου και του Ρίο και το 2015 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου. Το ατομικό του ρεκόρ 3.49.56, επίδοση που αποτελεί και πανελλήνιο ρεκόρ. Νικητής στο σημερινό αγώνα ήταν ο Γιόχαν Ντινίζ (Γαλλία) με 3.37.43 επίδοση που αποτελεί ρεκόρ διοργάνωσης και δεύτερος ο Λευκορώσος Ντμίτρι Ντζιμπίν με 3.45.51 και νέο ατομικό ρεκόρ και στην τρίτη ο Γιόα Βιέρα (Πορτογαλία) με 3.46.38.
Αξίζει ν’ αναφερθεί πως στον αγώνα του Αλιτους, ο Αλέξης αντιμετώπιζε πρόβλημα με το πέλμα του αλλά παρόλα αυτά με τεράστια θέληση και αποφασιστικότητα κατάφερε όχι μόνο να συνεχίσει την προσπάθεια, αλλά να τερματίσει και ψηλά πιάνοντας τον αντικειμενικό του στόχο…

Σε επικοινωνία που είχε ο “ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ” μαζί του δεν έκρυψε την ικανοποίησή του απο την επιτυχή έκβαση της προσπάθειας τονίζοντας:
“Ηταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας και το κακό είναι ότι αντιμετώπιζα πρόβλημα με το πόδι μου. Το ήθελα πάρα πολύ όμως να δώσω το παρών και σ’ αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα και τελικά όλα πήγαν καλά…”

Η ΝΤΡΙΣΜΠΙΩΤΗ
Μετά τον Αλέξη Παπαμιχαήλ, τα κατάφερε και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη…
Ηταν η σειρά της να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της καθώς διένυσε την απόσταση των 20 χλμ σε 1 ωρα 33 λεπτά και 22 δεύτερα, επίδοση καλύτερη από το όριο συμμετοχής για το κορυφαίο αυτό γεγονός…
Αξίζει ν’ αναφερθεί ότι η Καρδιτσιώτισσα πρωταθλήτρια που ήταν άτυχη στους βαλκανικούς γιατή τραυματίστηκε (κατέκτησαν χρυσά ο Παπαμιχαήλ και η Τσινοπούλου), θα συμμετάσχει για τρίτη φορά στη διοργάνωση αφού έχουν προηγηθεί οι συμμετοχές στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2013 και του 2017.
Η Ντρισμπιώτη τερμάτισε στην 9η θέση ενώ η Πένυ Τσινοπούλου στην 30η…