Την ώρα που στην Καρδίτσα δεήσαμε ν’ αλλάξουμε τον χλοοταπητα του Δημοτικού Σταδίου ύστερα απο δέκα και πλέον χρόνια (!!!), την ώρα που παραμένει ανενεργή η εξέδρα φάντασμα για δώδεκα χρόνια, στο Δημοτικό Στάδιο της γειτονικής πόλης των Τρικάλων, εγκρίθηκαν έργα ύψους 530.000 ευρώ!!!!

Η σύγκριση και μόνο ζαλίζει….

Τι θα γίνει στο στάδιο της διπλανής πόλης:

«Συντήρηση βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων» με προϋπολογισμό 300.000€

– Αποδοχή της απόφασης του υπουργού οικονομίας για την «Επισκευή του υφιστάμενου συνθετικού τάπητα στο δημοτικό στάδιο» με προϋπολογισμό 330.000€ , εκ των οποία τα 200.000€ πιστώνονται για το τρέχον έτος 2018. Επίσης εγκρίθηκε και η σύναψη της προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και στον Δήμο Τρικκαίων για την επισκευή του ταρτάν του Σταδίου.

Σημειώνεται ότι, η σχετική προεργασία από τον Δήμο Τρικκαίων είχε γίνει πριν δύο χρόνια και η υποβολή των σχετικών αιτημάτων εγκρίθηκε με τη συμβολή του υφυπουργού κ. Βασιλειάδη.

Οι εργασίες για την ανακατασκευή – με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Θεσσαλίας – αφορούν σε εργασίες σχεδόν παντού:

– κατασκευή χώρων υγιεινής κάτω από τις κερκίδες του Σταδίου για την εξυπηρέτηση των αθλητών που προπονούνται στην αίθουσα Τσιάντα

  • – εγκατάσταση πυροπροστασίας στο Στάδιο
  • – Τοποθέτηση πλαστικών καθισμάτων στις κερκίδες
  • – Σύνδεση των αποδυτηρίων ποδοσφαίρου φυσικό αέριο
  • – Συντήρηση στο στάδιο όπως για παράδειγμα σε κιγκλιδώματα, στις σκάλες σε αρμούς διαστολής.

Μάλιστα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Ακης Αναστασίου απαντώντας σε σχετική ερώτηση εξήγγειλε τη σύνδεση με φυσικό αέριο και της αίθουσας Τσιάντα, νωρίτερα από τα άλλα έργα, με ξεχωριστή μελέτη που ήδη εκπονείται….

Η Καρδίτσα, άραγε, παραμένει ακόμη στην…. Ελληνική επικράτεια;

Θ.Κ.