ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την ΕΛΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστική Αρχή), κατατάσσουν την Καρδίτσα στην προτελευταία θέση σε όλη την Ελλάδα στο κατακεφαλήν ΑΕΠ (9.870). Οπως προσφάτως ανέλυσαν οι συνάδελφοι στο “ΝΕΟ ΑΓΩΝΑ” και σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, ο Νομός μας βρίσκεται στην τελευταία θέση στη Θεσσαλία που είναι από τις φτωχότερες περιφέρειες στη χώρα!

ΔΗΛΑΔΗ για να το πουμε με… ποδοσφαιρικούς όρους βρεθήκαμε στον… πάτο των πάτων!!! Εχει ενδιαφέρον επίσης να δούμε που βρισκόταν η περιοχή παλαιότερα. Ο Κώστας Φώτης ανέσυρε από το αρχείο της εφημερίδας ένα ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στις 14 Οκτωβρίου του 1979, δηλαδή πριν 41 χρόνια!

ΤΟΤΕ είχε πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στην αίθουσα της Λαϊκής Βιβλιοθήκης ώστε να υπάρξει συντονισμός φορέων για την διεκδίκηση σοβαρών αναπτυξιακών έργων διότι ο Νομός Καρδίτσας είχε το υψηλότερο κατα κεφαλήν εισόδημα απ’ όλα τα διαμερίσματα της Ελλάδας, συνεισέφερε τα μέγιστα στην δημόσια οικονομία, αλλά ήταν ουραγός στην κατανομή του εθνικού εισοδήματος!!!

ΗΜΑΣΤΑΝ δηλαδή στην κορυφή και διεκδικούσαμε να έλθουν από την κεντρική πολιτική εξουσία, έργα αναπτυξιακά και παραγωγικά άμεσης απόδοσης, της συνεισφοράς της Καρδίτσας στην οικονομία της χώρας!

ΑΠΟ εκείνη τη σύσκεψη στην οποία προείδρευσε ο τότε Δήμαρχος Χαράλαμπος Γιούτσικος (με θητεία από το 1975 έως 1982) πέρασαν όπως προαναφέραμε 41 ολόκληρα χρόνια!

ΟΛΟ αυτό το διάστημα κάποιοι μπήκαν μπροστά, στις επάλξεις που λέμε, για την προώθηση και λύση των προβλημάτων, για την άξια εκπροσώπηση των Καρδιτσιωτών που τους κατέστησαν με την ψήφο τους αντιπροσώπους σε θέσεις εξουσίας!

ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ; Μιλούν από μόνα τους τα αποτελέσματα! Τα κομπιούτερς και οι αριθμοί που λέει και το τραγούδι!!! Με αργά αλλά σταθερά βήματα όλοι όσοι διαχειρίστηκαν τις τύχες του Νομού στα κέντρα αποφάσεων κατάφεραν να τον… απογειώσουν!!!

ΤΟΝ ΕΦΕΡΑΝ απο την κορυφή στην προτελευταία θέση, δηλαδή στη διακεκαυμένη ζώνη, αυτή του υποβιβασμού! Ούτε με τα… πλέϊ άουτ δεν σώζεται η κατηγορία πλέον!!! Μόνο με καμια αγορά ΑΦΜ άλλης πόλης όπως γίνεται στο ποδόσφαιρο!!!!

ΘΑ ΕΙΧΕ όμως πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να κάνει και μια άλλη έρευνα η ΕΛΣΤΑΤ ή κάποιος άλλος φορέας, για να μάθουμε επ ακριβώς πόσο… φτώχυναν εκείνοι που ανέλαβαν το ρόλο του εκπροσώπου των πολιτών στο ίδιο διάστημα!

ΑΦΗΣΑΝ τις δουλειές τους, κατέθεσαν τον πολύτιμο χρόνο τους, ξεπατώθηκαν για το δημόσιο συμφέρον! Θα μου πείτε, δεν χρειάζεται καν η έρευνα. Είναι σίγουρο ότι οι άνθρωποι καταστράφηκαν οικονομικά…
Καληνύχτα μας και όνειρα γλυκά…