Αγανάκτηση επικρατεί στις τάξεις των παραγωγών ροδάκινων και νεκταρινιών στον Τύρναβο, καθώς αρκετοί είδαν την Πέμπτη να μην συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των δικαιούχων που έλαβαν προκαταβολή τη αποζημίωσης για τους ανοιξιάτικους παγετούς. Ο λόγος όπως εξήγησε ο πρόεδρος του ΑΣ Τυρνάβου Στέλιος Τσικριτσής είναι ότι αφενός εστάλησαν ελλιπή στοιχεία στα κεντρικά του ΕΛΓΑ για το φάκελο των ζημιών, αφετέρου όσοι είχαν πάρει προκαταβολές για ζημιές είτε σε κεράσια, είτε σε βερίκοκα, αποκλείστηκαν από αυτή τη φάση της καταβολής αποζημιώσεων, ή τους έγινε συμψηφισμός και θα πρέπει να περιμένουν την τελική εξόφληση.
Το γεγονός αυτό τόνισε μιλώντας στη «Θεσσαλίας τηλεόραση» ο κ. Τσικριτσής έχει εξοργίσει τους αγρότες και γι αυτό συγκαλείται έκτακτη γενική συνέλευση του Αγροτικού Συλλόγου την Κυριακή για να αποφασίσουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Τέλος ο κ. Τσικριτσής αναφέρθηκε και στο θέμα της εξαγγελίας για την επιστροφή του ΕΦΚ πετρελαίου στους αγρότες χαρακτηρίζοντας το κυβερνητική κοροϊδία, αφού αποκλείει δεκάδες χιλιάδες αγρότες ιδιαίτερα στην Καρδίτσα και τα Φάρσαλα, αφού στις κύριες καλλιέργειες το βαμβάκι κι το στόρι δεν υπάρχουν συνεταιρισμοί