ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΛΑΡΙΣΑΣ

Παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του Λαρισαίου υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη διοργανώνουν το απόγευμα της Παρασκευής οι Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας και Λάρισας.

Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στις 6.30 το απόγευμα στη Λάρισα, κατά τη διάρκεια της οποίας αντιπροσωπεία των αγροτών θα συναντηθεί με τον υφυπουργό. Θα επιδιώξουν μάλιστα τηλεφωνική επικοινωνία με το νέο υπουργό Σταύρο Αραχωβίτη, με αίτημα την άμεση θέσπιση του ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού ύψους 15.000 ευρώ πριν την προκαταβολή του «τσεκ».

Για το μέτρο αυτό είχε δεσμευτεί το υπουργείο κατά τη διάρκεια των περυσινών μπλόκων, ορίζοντας μάλιστα τον Αύγουστο ως χρονικό ορίζοντα εφαρμογής του. Ο νέος υπουργός είχε αναφερθεί κατά τη διάρκεια ανάληψης των καθηκόντων του στην προώθηση του μέτρου, ωστόσο ακόμη δεν έχει κατατεθεί κάποια τροπολογία.

Το θέμα βρέθηκε στο επίκεντρο της διευρυμένης συνεδρίασης του Δ.Σ της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ). Αποφασίστηκε, οι αγρότες από την Καρδίτσα να μεταβούν οργανωμένα στη Λάρισα για την κινητοποίηση και η προσυγκέντρωση ορίστηκε στον κόμβο της Ιτέας στις 5.30μμ.