«Ακέφαλο» το Νοσοκομείο Καρδίτσας, έγινε δεκτή η παραίτηση Κεχαγιά

«Ακέφαλο» διοικητικά σε μια κρίσιμη χρονική περίοδο μένει το Νοσοκομείο Καρδίτσας, καθώς η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας έκανε δεκτή την παραίτηση που είχε υποβάλει ο Διοικητής  κ. Δημήτρης Κεχαγιάς μετά το θέμα που προέκυψε με το πρόχειρο έγγραφο που είχε διακινηθεί εντός του Νοσοκομείου για τη συναίνεση των υγειονομικών στον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.

Πρόκειται για δεύτερο διοικητικό κενό που προκύπτει στο Νοσοκομείο Καρδίτσας σε διάστημα 14 μηνών. Είχε προηγηθεί με παρέμβαση Μαξίμου το Νοέμβριο του 2019  η παραίτηση του νεοδιορισθέντα τότε νέου διοικητή Κωνσταντίνου Πατέρα, τον οποίο διαδέχθηκε ένα μήνα αργότερα ο κ. Κεχαγιάς.

Υπηρεσιακοί παράγοντες μιλώντας στο «Νέο Αγώνα» εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την εξέλιξη του θέματος, καθώς εν μέσω πανδημίας προκύπτει διοικητικό κενό στο Νοσοκομείο, ενώ θα απαιτηθεί χρόνος για την τοποθέτηση νέου Διοικητή. Αυτό συμβαίνει, όπως λένε, διότι με βάση την οργάνωση και τη λειτουργία του «επιτελικού κράτος» της κυβέρνησης θα πρέπει να γίνει από την αρχή η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους για τη συγκεκριμένη θέση.

Η απόφαση της αποδοχής της παραίτησης από τον Υπουργό Βασίλη Κικίλια και τον Αναπλ. Υπουργό Βασ. Κοντοζαμάνη έρχεται παρά το πλήθος επιστολών που είχαν αποστείλει προς το Υπουργείο Υγείας, Διευθυντές, υγειονομικοί, εργαζόμενοι, διοικητικοί υπάλληλοι και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου που ζητούσαν την παραμονή του κ. Κεχαγιά.