Το μέταλλο του πρωταθλητή έδειξε και πάλι ο ΑΣΚ σε ένα από τα δυσκολότερα παιχνίδια που έδωσε φέτος στη μεγάλη πορεία που κάνει στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α2 Εθνικής Κατηγορίας.

Οι “κυανόλευκοι” πέρασαν… “δια πυρός και σιδήρου” από την Αθήνα, κερδίζοντας τον Αμύντα μετά από ένα δραματικό ματς και απολαμβάνουν πλέον τη μοναξιά της κορυφής.
Με δελτίο τύπου η ομάδα του ΑΣΚ αναφέρεται στο παιχνίδι της Τετάρτης αλλά και σ’ αυτό που έπεται με τον Φίλιππο στη Βέροια:

Σε ένα πολύ δύσκολο και απαιτητικό ματς, με μέτριο θέαμα αλλά συναρπαστική εξέλιξη, ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Σ.Καρδίτσας πέρασε νικηφόρα από τον Υμηττό, επικρατώντας του Αμύντα με 64-66. Το ματς κρίθηκε κυριολεκτικά στα τελευταία δευτερόλεπτα, με τους γηπεδούχους να έχουν επίθεση εννιά δευτερολέπτων και να αστοχούν σε τρίποντο στην εκπνοή.

Νωρίτερα όμως, συνέβησαν πολλά για να φτάσουμε στο θρίλερ των τελευταίων λεπτών. Όπως είχε προβλεφθεί, οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο σε αυτό το ματς, με τον ΑΣΚ να ξεκινά δυναμικά και να προηγείται με +9 (11-20 στο 9’) και να λήξει η πρώτη περίοδος με σκορ 15-23. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι «κυανόλευκοι» μπήκαν και πάλι δυναμικά, κατάφεραν να αποκτήσουν διψήφια διαφορά με σκορ 20-31 στο 12’ όμως, ο Αμύντας ήταν εκείνος που βρήκε περισσότερες λύσεις, μπλόκαρε την επιθετική παραγωγή των φιλοξενούμενων και με ένα σερί 13-4, κατάφερε να φέρει το ματς στο 33-35 για την ανάπαυλα.

Στην τρίτη περίοδο, η ομάδα της Αθήνας κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με 39-35 στο 23’, με τον ΑΣΚ να μη βρίσκει λύσεις στην επίθεση και να περιορίζεται στους 4 πόντους για περισσότερα από δέκα λεπτά. Ο Βεργίνης απάντησε άμεσα με τρίποντο για το 39-38 και ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Σ.Καρδίτσας ξαναπήρε στη συνέχεια κεφάλι στο σκορ με 39-43 στο 26’. Νέα αντίδραση από τον Αμύντα που με αντεπίθεση πέρασε μπροστά στη λήξη της τρίτης περιόδου με 49-45. Στην τελευταία και καθοριστική περίοδο, ο Αμύντας διατήρησε το προβάδισμα μέχρι το 33’ (52-51), για να δώσει εκ νέου το προβάδισμα ο Αντώνης Πεφάνης με τρίποντο για το 52-54 και 52-56 με λέι άπ του Τσιλούλη.

Νέα αντίδραση του Αμύντα που πήρε και πάλι κεφάλι με 58-57 δυο λεπτά πριν το φινάλε, για να ισοφαρίσει ο Σπυριδονίδης με εύστοχη βολή για το 58-58. Απάντηση από τον Βύρλα για τον Αμύντα και 60-58, με τον Πεφάνη να ευστοχεί σε τρίποντο για το 60-61, 1 λεπτό και 25 δεύτερα πριν το φινάλε. Νέα ισοφάριση με μια εύστοχη βολή του Κανονίδη από πλευράς Αμύντα, ενώ στην επόμενη επίθεση, ο Βεργίνης κέρδισε φάουλ, έδειξε ψυχραιμία από τη γραμμή των βολών και με 2/2 έκανε το 61-63.

Ο Θεσσαλονικιός γκαρντ ήταν ο άνθρωπος των τελευταίων λεπτών για τον ΑΣΚ, κλέβοντας τη μπάλα στην άμυνα και ευστοχώντας σε δίποντο στην επίθεση για το 61-65, 23 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Απάντηση με τρίποντο από τα εννιά μέτρα για τον Αμύντα με τον Αβάρε, που μείωσε σε 64-65, ενώ στη συνέχεια οι γηπεδούχοι έστειλαν το Στέλιο Χάλαρη στις βολές με 9 δευτερόλεπτα να απομένουν. 1/2 βολές και το σκορ στο 64-66, με τον ΑΣΚ να επιλέγει να στηριχθεί στην άμυνά του, οδηγώντας το Ζούπα σε άστοχο μακρινό τρίποντο με την εκπνοή.

Χωρίς τους Γιάννη Μπουρούση και Αιμίλιο Αλεξιάδη στη σύνθεσή τους και τους Τσούκα και Καραγεωργίου ανέτοιμους, οι «κυανόλευκοι» έδειξαν καρδιά, θέληση και ακόμη και σε μια φτωχή επιθετικά ημέρα, βρήκαν τις λύσεις, είχαν την αποφασιστικότητα και την αμυντική προσήλωση για να γυρίσουν στην Καρδίτσα με το ροζ φύλλο αγώνα. Με 11/17 βολές, 14/38 δίποντα και 9/24 τρίποντα, ο ΑΣΚ είχε δυσκολία να ανεβάσει την επιθετική του παραγωγή, όμως στηρίχθηκε στην άμυνα (39 ριμπάουντ εκ των οποίων τα 22 από το Μίλοβαν Ντράσκοβιτς) και στην προσωπικότητα των παικτών του για να φτάσει στη νίκη.
Το 64-66 ήταν και το τελικό σκορ, αλλά το κυριότερο ήταν πως ο ΑΣΚ πήρε μια ακόμη νίκη, τη 16η του σε 17 αγώνες και ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο τους εξ αναβολής αγώνες.

ΜΟΝΟΣ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΜΕ 16-1

Με 33 βαθμούς και ρεκόρ 16-1 σε 17 αναμετρήσεις, ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Σ.Καρδίτσας είναι μόνος πρώτος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και ακολουθείται από Ελευθερούπολη και Ψυχικό που έχουν 31 αλλά και έναν αγώνα περισσότερο (έχουν 18 αγώνες), μιας και δεν έχουν κάνει το προγραμματισμένο ρεπό τους για το δεύτερο γύρο, κάτι που ισχύει για τον ΑΣΚ που ήδη το «ξεχρέωσε» στην πρώτη αγωνιστική.
Όλα τα βλέμματα στη Βέροια
«Χωρίς ανάσα» συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής για τον ΑΣΚ, τον οποίο περιμένει ακόμη μια δύσκολη αποστολή. Ξανά εκτός έδρας, αυτή τη φορά την Κυριακή στη Βέροια με αντίπαλο το Φίλιππο, σε αγώνα για την 20η αγωνιστική στην κανονική ροή του πρωταθλήματος πλέον.

Μια ακόμη δύσκολη δοκιμασία για τους «κυανόλευκους», ένα ακόμη απαιτητικό ματς στον εφετινό συναρπαστικό μαραθώνιο και την εξαιρετική πορεία που έχουν καταγράψει μέχρι τώρα. O Φίλιππος Βέροιας, είναι από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος, με πολύ βελτιωμένη εικόνα φέτος και με μεγάλη δύναμη ειδικά στην έδρα του. Τέσσερις σερί νίκες στο γήπεδό της μετράει στα τελευταία ματς η ομάδα της Ημαθίας με Οίακα Ναυπλίου, Ελευθερούπολη (με το εντυπωσιακό 98-74), Καβάλα και Αμύντα.

Το παιχνίδι απαιτεί τεράστια προσοχή και ήδη – έστω και στον περιορισμένο χρόνο που είναι διαθέσιμος – οι «κυανόλευκοι» πρέπει να βρουν την ενέργεια, τη διάθεση για να παρουσιαστούν πανέτοιμοι.

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ

Την Κυριακή στις 3 μ.μ. θα ξεκινήσει το παιχνίδι στη Βέροια κόντρα στον Φίλιππο, καθώς περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα για να μεταδοθεί απευθείας από την ERTflix.
Διαιτητές της αναμέτρησης, έχουν οριστεί οι Ξενικάκης (Ανατ.Μακεδονίας), Στ.Ταρενίδης (Κεντρ.Μακεδονίας) και Ι.Αγραφιώτης (Θεσσαλονίκης).