Άνοιξε ο δρόμος για την πρόσληψη ιδιωτών γιατρών στα νοοκομεία της χώρας με τη χθεσινή ψήφιση στη Βουλή σχετικής τροπολογίας, ενώ όπως ανέφερε ο πρώην βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και γιατρός στο ΓΝΛ Κώστας Μπαργιώτας ψηφίστηκε ακόμη και διάταξη που επιτρεπει κάτω από εξαιρετικές συνθήκες την επίταξη ιδιωτών γιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων για να συνδραμουν στο ΕΣΥ! Και τέτοιες είναι σίγουρα στη Λάρισα αυτές τις μέρες που δοκιμάζεται η αντοχή ων δυο νοσοκομείων και ιδιαίτερα του ΓΝΛ που μετράπηκε σε νοσοκομείο αποκλειστικά για covid-19.

Μάλιστα στα χειρουργεία ανμένεται να ανοίξουν και άλελς κλίνες ΜΕΘ-covid, en;v ep;ikeitai kai metafora giatr;vn ap;o Kentra Yge;iaw toy nomo;y me toyw teleyta;ioyw na diamart;yrontai , kauvw uevro;yn ;oti den exoyn thn ekpa;ideysh gia na antapokriuo;yn sta n;ea toyw kauhkonta.

Πιο συγκεκριμένα, για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών από την εμφάνισης και διασπορά του νέου κορονοϊού, δύναται να προσλαμβάνεται έως 31 Δεκεμβρίου 2020 για ένα έτος με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Υγείας επικουρικό ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό μεταξύ άλλων στα στρατιωτικά νοσοκομεία, στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία, στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, στις δομές πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για την κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν από την πανδημία. Η ισχύς της διάταξης άρχεται από 1η Οκτωβρίου 2020.

Σε ότι αφορά τη Λάρισα σύμφωνα με πληροφορίες από τον Ιατρικό Σύλλλογο απεστάλη λίστα στην 5η ΥΠΕ με 13 ιδιώτες γιατρούς που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να συνδράμουν τα δύο νοσοκομεία της πόλης.

Απομένει πλέον στην 5η ΥΠΕ να κινήσει τις διαδιακσίες για την πρόσληψή τους και για ένα έτος σύμφωνα με όσα προβλεπει η τροπολογία που ψηφίστηκε χθες από τη Βουλή