Δραματικές διαστάσεις λαμβάνει η διασπορά του κορονοϊού στο νοσοκομείου Βόλου. Τις τελευταίες τρεις μέρες έχουν χάσει τη ζωή τους 13 άνθρωποι, γεγονός που προκάλεσε εισαγγελική παρέμβαση.

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η εφιαλτική καταμέτρηση νεκρών από τον κορωνοϊό στο Νοσοκομείο του Βόλου. Ειδικότερα το τελευταίο 24ωρο ακόμη έξι συμπολίτες μας έφυγαν από τη ζωή νικημένοι από τον Covid-19. Από το πρώι της Κυριακής έως και αυτή την ώρα 13 ασθενείς άφησαν την τελευταία τους πνοή.

Πρόκειται για τρεις άνδρες ηλικίας 88, 86 και 77 ετών και για δύο 86χρονες γυναίκες και μία 85χρονη.

Αυτή τη στιγμή στο Αχιλλοπούλειο νοσηλεύονται: 8 στις ΜΕΘ, 5 στις Μονάδες Αρνητικής Πίεσης και 104 στις κλινικές κορωνοϊού.

Προκαταρκτική έρευνα για τη διασπορά στην Α’ παθολογική κλινική

Το Νοσοκομείο του Βόλου βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αυτό υποστηρίζουν με κάθε τρόπο οι νοσοκομειακοί γιατροί που υπηρετούν σε αυτό και πολύ περισσότερο οι γιατροί πρώτης γραμμής και covid περιστατικών.

Στο πλαίσιο αυτής της έκτακτης συνθήκης λόγω πανδημίας προκλήθηκε και διασπορά σε μη Covid κλινική και συγκεκριμένα στην Α’ Παθολογική Κλινική στην αρχή με τέσσερις μολύνσεις ασθενών και στη συνέχεια με τη μόλυνση δύο γιατρών.

Για τη διασπορά του ιού της πανδημίας σε κλινική μη covid η Εισαγγελία του Βόλου έχει διατάξει προκαταρκτική έρευνα, ώστε να διαπιστωθούν αν και ποιοι έχουν την ευθύνη της διασποράς.

Πηγή: ΕΡΤ