Ανάγκη ενίσχυσης των αποθεμάτων αίματος στο Νοσοκομείο Καρδίτσας

Το Τμήμα Αιμοδοσίας έχει χωριστή πρόσβαση από το κυρίως κτίριο, τηρούνται αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας

Να ανταποκριθούν στην έκκληση της Πολιτείας για ενίσχυση των αποθεμάτων αίματος, καλεί τους Καρδιτσιώτες εθελοντές αιμοδότες ο Διευθυντής του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γ. Νοσοκομείου Καρδίτσας, κ. Κώστας Αθανασίου.

Μιλώντας στο «Νέο Αγώνα» ο κ. Αθανασίου υπογράμμισε πως η χωρο-θέτηση του Τμήματος είναι τέτοια, που η πρόσβαση είναι χωριστή από την κύρια κτιριακή εγκατάσταση του Νοσοκομείου. Γι’ αυτό και τόνισε πως οι εθελοντές δεν χρειάζονται να

ανησυχούν και μπορούν να συνεχίσουν να δίνουν αίμα. Εκτός αυτού, τηρούνται αυστηρά οι προβλεπόμενοι κανόνες ασφαλείας. Τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται μείωση της προσέλευσης των αιμοδοτών, γεγονός που αναμένεται να δημιουργήσει ελλείψεις στα αποθέματα φιαλών αίματος. Γι’ αυτό καλεί τους εθελοντές αιμοδότες να προσέλθουν άφοβα στο Τμήμα αιμοδοσίας και να ενισχύσουν τα αποθεματικά, καθώς υπάρχουν πάγιες ανάγκες.

Ο κ. Αθανασίου, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να τηρούν αυστηρά τις οδηγίες και τα μέτρα, υπογραμμίζοντας ότι εκτός των άλλων με αυτό τον τρόπο βοηθούν το ιατρικό και νο- σηλευτικό προσωπικό που δίνουν έναν δύσκολο αγώνα.