Aνέκτησε τη… λάμψη της η προτομή του Πρωθυπουργού και Στρατηγού της Ελλάδος Νικολάου Πλαστήρα που δεσπόζει στην κεντρική πλατεία του οικισμού της Νεράιδας με θέα τη Λίμνη Πλαστήρα που εκείνος οραματίστηκε.

Ο αξιόλογος γλύπτης και συντηρητής έργων τέχνης κ. Γιώργος Ρούσσης που επισκέφθηκε πρόσφατα την περιοχή ενθουσιάστηκε από το απαράμιλλο φυσικό κάλλος και την ιστορικότητά της και προχώρησε αφιλοκερδώς στον καθαρισμό και την ανάδειξη της προτομής του Πλαστήρα δίνοντάς της ουσιαστικά την αρχική όψη της. Ο γλύπτης Γεώργιος Ρούσσης γεννήθηκε στην περιοχή «Μαρίνα Ζέας» του Πειραιά.

Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών (Α.Σ.Κ.Τ. Αθηνών) με υποτροφία στο Τμήμα Γλυπτικής. Τελείωσε και τη Σχολή Διακοσμητών (ΒΟΖAR). Έχει φιλοτεχνήσει πολλά γλυπτά έργα, όπως προτο- μές, ανδριάντες και μνημεία, μοντέρνα αλλά και κλασικά, ορειχάλκινα και μαρμάρινα, τα οποία έχουν τοποθετηθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε διάφορες ιδιωτικές αλλά και δημοτικές συλλογές.

Είναι τακτικό μέλος στο Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και στο Σύλλογο Γλυπτών Ελλάδος. Χρημάτισε επίσης μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά, μέλος του Δ.Σ. της UNESCO Ελλάδος, αλλά και μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Κατοχύρωσης Πνευματικών Δικαιωμάτων (ΟΣΔΕΕΤΕ).

Έχει βραβευτεί από τη Τράπεζα της Ελλάδος για τη φιλοτέχνηση του νομίσματος σειράς ΕΥΡΩ. Επίσης έχει λάβει χρυσό βραβείο για τον Λέοντα του Πειραιώς (Πόρτο Λεόνε). Τέλος έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις καθώς και συμπόσια. Έχει κάνει και πολλές ατομικές εκθέσεις ανά τον κόσμο.