Στη διαδικασία αναζήτησης αναδόχου για το έργο της αναβάθμισης 18 παιδικών χαρών βρίσκεται ο Δήμος Καρδίτσας.

Το έργο αφορά την αναβάθμιση παιδικών χαρών σε 18 χωριά του Δήμου Καρδίτσας, ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας. Οι παιδικές χαρές βρίσκονται σε κοινόχρηστους χώρους των Δημοτικών κοινοτήτων Καρδίτσας, Κάμπου, Μητρόπολης, Ιτάμου και Καλλιφωνίου, κοντά σε σχολικές μονάδες, πάρκα και Πλατείες.

Σύμφωνα με την περιγραφή του έργου, οι χώροι περιφράσσονται με περίφραξη χωρίς να απομονώνονται οπτικά από την ευρύτερη περιοχή, δημιουργούνται διακριτές ζώνες παιχνιδιού για τις δύο ηλικιακές ομάδες (νήπια και παιδιά).

Σύμφωνα με τη μελέτη φύτευσης στις περιοχές επέμβασης διατηρούνται όλα τα υγιή δένδρα και προβλέπεται η φύτευση νέων φυλλοβόλων δέντρων για να εξασφαλισθεί ο σκιασμός και η αίσθηση θερμικής άνεσης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Επίσης προβλέπεται χαμηλή φύτευση περιμετρικά μέσα από την περίφραξη, όπου αυτό είναι απαραίτητο.

Το έργο περιλαμβάνει οικοδομικές εργασίες με προϋπολογισμό 177.082,29 ευρώ και ηλεκτρομηχανολογικές, με προϋπολογισμό 71.642,82 ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 – 2020». Ο διαγωνισμός του εργου θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά στις 18 Νοεμβρίου, ενώ η προθεσμία περάτωσης του έργου είναι 12 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Το έργο αφορά τις παιδικές χαρές στα εξής χωριά:

Δ.Ε Καρδίτσας

-Αγιοπηγή

-Αρτεσιανό

-Καρδιτσομαγούλα

Δ.Ε Κάμπου

-Πτελοπούλα

Δ.Ε Μητρόπολης

-Μητρόπολη

Δ.Ε Ιτάμου

-Αμάραντος

-Καροπλέσι

-Ανθηρό

-Μούχα

-Καταφύγι

-Νεράιδα

-Σαραντάπορο

Δ.Ε Καλλιφωνίου

-Απιδιά

-Δαφνοσπηλιά

-Ζαΐμι

-Καλλιφώνι

-Μολόχα

-Παλιούρι