Τις τελευταίες μέρες στα βουνά των Αγράφων υπάρχει παρουσία πρωτοφανής αστυνομικής δυνάμεις ανδρών των ΜΑΤ και ανδρών της ασφάλειας για να διαφυλάξουν την εγκατάσταση Ανεμογεννητριών στην συγκεκριμένη περιοχή.

Οι κάτοικοι της περιοχής, μέσα από τους φορείς του κινήματος (σωματεία, συλλόγους κ.α) έχουν έκφραση την αντίθεση τους, στην καταστροφή του φυσικού πλούτου, την παράδοση δημόσιων εκτάσεων σε ιδιώτες για την κατασκευή Ανεμογεννητριών, καθώς επίσης και στην ιδιωτικοποίησης της Ενέργειας. Έτσι πραγματοποίησαν κινητοποίηση για να διαμαρτυρηθούν για την αστυνομοκρατία που επικρατεί στην περιοχή.

Κατά την διάρκεια της κινητοποίησης, άνδρες της ασφάλειας φωτογράφιζαν πινακίδες αυτοκινήτων από διαδηλωτές και κατοίκους, προσπαθώντας έτσι να τρομοκρατήσουν τους συγκεντρωμένους. Παρών στην κινητοποίηση ήταν ο εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλός της Λίμνης Πλαστήρα με το ΚΚΕ Βασίλης Ελευθερίου, πού εξέφρασε τις διαμαρτυρίες των κατοίκων στον επικεφαλή της αστυνομικής δύναμης.

Τηλεφωνικής παρέμβαση έκανε και ο Βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, στο Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριο Οικονόμου εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία του ΚΚΕ, για την προσπάθεια τρομοκράτησης του λαού της περιοχής.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει το αντιλαϊκό έργο που άφησε στη μέση ο ΣΥΡΙΖΑ. Παραδίδουν την γη και την Ενέργεια στους ιδιώτες και ταυτόχρονα αυξάνουν δραματικά τα τιμολόγια της ΔΕΗ, πληρώνοντας για άλλη μια φορά τα λαϊκά στρώματα την περιβόητη ανάπτυξη για όλους.

Επίσης δεν μπορεί να κρύψει τις ευθύνες του ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος της Λίμνης Πλαστήρα που στηρίχτηκε από το ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Νάνος, που παρά τα κροκοδείλια δάκρυα στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, δεν έβαλε σε ψηφοφορία το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης για να καταδικάσει την αστυνομοκρατία που επικρατεί στην περιοχή, αφού είναι γνωστό πως μέρος των δημοτικών του συμβούλων, που άνηκαν στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχαν ψηφίσει υπέρ για την κατασκευή του έργου.

Η Τομεακή Επιτροπή Καρδίτσας του ΚΚΕ δηλώνει πως, θα πρωτοστατήσει με τους εκλεγμένους της μέσα στους φορείς του κινήματος, στα δημοτικά συμβούλια, στην Βουλή, για να δυναμώνει το κίνημα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτικής Κυβέρνησης- ΕΕ- Κεφαλαίου, για να μπει φραγμός στη παράδοση της γης και της Ενέργειας στους ιδιώτες.

Το όχι του λαού πρέπει να λέγεται από τη σκοπιά των αντικειμενικών δυνατοτήτων που υπάρχουν σήμερα ο ενεργειακός σχεδιασμός να εξυπηρετεί τις σύγχρονες εργατικές – λαϊκές ανάγκες. Προϋπόθεση ο κλάδος της Ενέργειας να κοινωνικοποιηθεί και η ΔΕΗ, ενταγμένη σε Ενιαίο Κρατικό Φορέα Ενέργειας, να λειτουργεί με γνώμονα την ικανοποίηση των εργατικών – λαϊκών αναγκών στο πλαίσιο πανεθνικού επιστημονικού κεντρικού σχεδιασμού. Αυτή η λύση που προτείνει το ΚΚΕ είναι η μόνη ρεαλιστική διέξοδος προς όφελος του λαού».