Την άμεση έναρξη των εργασιών για την αναμόρφωση του Δημοτικού Σταδίου της Καρδίτσας, προανήγγειλε ο Δήμαρχος της πόλης Βασίλης Τσιάκος με δηλώσεις που έκανε χθες στο “ΝΕΟ ΑΓΩΝΑ”.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης υπέγραψε την πίστωση ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ, μέσω της οποίας θα χρηματοδοτηθεί η ανακατασκευή του χλοοτάπητα αλλά και του ταρτάν ώστε το Στάδιο ν’ αποκτήσει μετά απο αρκετά χρόνια μια εικόνα που δεν θα δημιουργεί θλίψη, αλλά θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του αθλητικού κινήματος της περιοχής μας και κυρίως της μεγαλύτερης εκπροσώπου, της Αναγέννησης.

Ο Δήμαρχος τόνισε αναλυτικά: «Είχαμε μια ευχάριστη είδηση καθώς ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης μας ανακοίνωσε ότι υπέγραψε την ένταξη του ποσού του 1 εκατομμυρίου ευρώ για την ανακατασκευή του χλοοτάπητα αλλά και του ταρτάν του Δημοτικού Σταδίου.

Ήταν ένα αίτημα δικό μας, αλλά και της Αναγέννησης που ικανοποιήθηκε ώστε το γήπεδο της πόλης μας που βρίσκονταν σε μια προβληματική κατάσταση τα προηγούμενα χρόνια να αναβαθμιστεί. Μέσα στο επόμενο διάστημα θα γίνει και η δημοπράτηση των έργων»

Ασφαλώς πρόκειται για μια θετική εξέλιξη που έρχεται ύστερα από την αποτυχημένη ανακατασκευή του χλοοτάπητα που εγινε πριν δύο χρόνια, ενώ ικανοποιείται κι ένα χρόνιο αίτημα των αθλητών του στίβου για το ταρτάν ώστε να καταστεί δυνατή και η φιλοξενία σημαντικών διοργανώσεων που έχει στερηθεί η περιοχή μας. Στις αρχές της νέας χρονιάς που ήδη διανύουμε πιστεύεται ότι θα διευθετηθούν όλα τα διαδικαστικά που απαιτούνται, ώστε να προγραμματιστούν οι εργασίες και σε σύντομο χρονικό διάστημα να παραδοθεί το στάδιο προς χρήση. Μέσα δηλαδή από την καταστροφή που βρήκε την περιοχή με την πλημμύρα της 18ης Σεπτεμβρίου, μέσα από την πανδημία του κορωνοϊού που σάρωσε τα πάντα και στον οικονομικό τομέα, ας ελπίσουμε πως στην “επόμενη ημέρα” θα δρομολογηθούν όλα όσα χρειάζονται ώστε η πόλη να βρει ξανά το βηματισμό της και να γίνουν κι αυτά που δεν είχαν γίνει επι χρόνια στις υποδομές του Σταδίου.