Ποια καταστήματα στο Δήμο Καρδίτσας κλείνουν και ποια είναι ανοιχτά από αύριο Σάββατο

Σε νέες περιπέτειες εισέρχεται από αύριο Σάββατο το λιανεμπόριο της Καρδίτσας. Η ένταξη του Δήμου Καρδίτσας στο επίπεδο του πολύ αυξημένου κινδύνου («βαθύ κόκκινο») φέρνει αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου, γεγονός που έχει αιφνιδιάσει τους εμπόρους εκτινάσσοντας στα ύψη τον προβληματισμό και την ανησυχία.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας τονίζει:
«μετά την ανακοίνωση των μέτρων που ισχύουν στην χώρα, λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας και την ένταξη του Δήμου Καρδίτσας στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο), θα ήθελε να ενημερώσει τα μέλη του ότι πέραν των άλλων μέτρων για το εμπόριο ισχύουν τα εξής : Αναστέλλεται η λειτουργία του λιανικού εμπορίου, με την εξαίρεση των καταστημάτων τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, κάβες, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, petshop) οποία λειτουργούν με τις γνωστές προϋποθέσεις ασφάλειας».

Την ίδια ώρα σε ότι αφορά τα κομμωτήρια, σύμφωνα με πληροφορίες του «Νέου Αγώνα» αύριο Σάββατο θα ανοίξουν κανονικά. Αυτό θα γίνει διότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από την Γ.Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας περί κλεισίματος. Με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα, τη Δευτέρα θα ανοίξουν όλα τα κομμωτήρια της χώρας.

ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΕΤΡΑΟ

Οίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι η επιτροπή των ειδικών, αφού μελέτησε τα δεδομένα, εισηγήθηκε:

-Όλες τις ημέρες και σε όλη τη χώρα το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας θα είναι 21:00 έως 05:00, αρχής γενομένης από αύριο, Σάββατο.
-Επαναλειτουργία κομμωτηρίων και κέντρων αισθητικής από τη Δευτέρα
-Επαναλειτουργία υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων ως 3 άτομα χωρίς αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα. Επίσκεψη φυσικά με μάσκα και αποστολή SMS στον κωδικό 6.
-Άνοιγμα των δημόσιων πάρκων, με επίσκεψη έως τριών ατόμων, εκτός εάν αφορά σε οικογένειες και πάλι με χρήση του κωδικού 6 και μετακίνηση με τα πόδια ή με ποδήλατο.
-Τέλεση λειτουργίας με 1 πιστό ανά 25 τ.μ. και όριο τους 20 πιστούς για Κυριακή της Ορθοδοξίας, για την 25η Μαρτίου και τους χαιρετισμούς της Θεοτόκου.
Επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους δήμους με SMS στον κωδικό 6.

Αναλυτικότερα στη Σαββατιάτικη έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα