Στον ουρανό της Καρδίτσας το αερόστατο που θα υψώσει αύριο τη μεγαλύτερη ελληνική σημαία στη Λ. Πλαστήρα (φωτο & βίντεο)

ΑΠΟΓΕΙΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΝΕΤΡΕΨΑΝ ΤΟΝ ΑΡΧΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ

Από τo αθλητικό πάρκο της Καρδίτσας και όχι από την Κεντρική Πλατεία απογειώθηκε τελικά σήμερα το απόγευμα το αερόστατο που θα υψώσει αύριο στη Λίμνη Πλαστήρα τη μεγαλύτερη ελληνική σημαία του κόσμου.
Το αερόστατο, με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, σηκώθηκε λίγο μετά τις 6.30 το απόγευμα από το αθλητικό πάρκο, καθώς οι καιρικές συνθήκες (αέρας) ανέτρεψαν τον αρχικό προγραμματισμό. Το θέαμα ήταν εντυπωσιακό, μαγνητίζοντας τα βλέμματα των περαστικών αλλά και συνολικότερα δημοτών, που το παρακολουθούσαν να υψώνεται στον ουρανό της Καρδίτσας.
Αύριο στις 7 το απόγευμα, στον παραλίμνιο χώρο της λίμνης κάτω από το γήπεδο της Πεζουλας, το αερόστατο θα υψώσει τη μεγαλύτερη ελληνική σημαία στον κόσμο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνική Επανάσταση του 1821. Οι εκδηλώσεις του Δήμου Λ. Πλαστήρα θα ξεκινήσουν την Κυριακή στις 10.15. πμ με δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες των εθνικών αγώνων, στον Ι.Ν. Κοίμησης Θεοτόκου Μορφοβουνίου. Ακολουθεί ομιλία του δημάρχου για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, χαιρετισμός επισήμων και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων. Έπειτα θα ξεκινήσει πομπή με επικεφαλής την προ- επαναστατική σημαία των Αγράφων, την οποία είχαν ως σύμβολο οι κλέφτες των Αγράφων από τις πρώτες δεκαετίες του 17ου αιώνα, μέχρι την Επανάσταση του 1821. Η σημαία θα υψωθεί στην ιστορική τοποθεσία «Στεφάνι» Μορφοβουνίου, όπου ο Καραϊσκάκης είχε μόνιμο καραούλι, για να παρακολουθεί τις κινήσεις των Οθωμανών.
Οι εκδηλώσεις της πρώτης μέρας θα ολοκληρωθούν το βράδυ στις 8 μ.μ. στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου Νεοχωρίου, όπου θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από χορευτικά συγκροτήματα κοινοτήτων της Λίμνης Πλαστήρα. Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν όλο το έτος και έχουν προγραμματιστεί μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις, εκδόσεις, διημερίδα, κ.α.

Λόγω κορωνοϊού, οι εκδηλώσεις δεν είναι ανοιχτές στο κοινό, ενώ η είσοδος στο γήπεδο της Πεζούλας θα είναι μόνο για επισήμους. Όλοι θα πρέπει να τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις αποστάσεις, που ισχύουν για εκδηλώσεις σε εξωτερικούς χώρους. Επειδή το αερόστατο και η σημαία θα είναι ορατή από πολλά σημεία της λίμνης, κάτοικοι και επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δούνε το σπάνιο θέαμα, χωρίς να δημιουργηθεί συνωστισμός.