Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργάνωσε χθες στην είσοδο του Παυσίλυπου, ο Σύλλογος Φοιτητών Κτηνιατρικής Καρδίτσας με τη συμπαράσταση φορέων, διεκδικώντας μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των Σχολών.

Σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος επισημαίνει μεταξύ άλλων πως «μέσα από τη συλλογικότητα και την οργάνωσή μας θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να μείνει στα χαρτιά το νομοσχέδιο και για να επιστρέψουμε στις σχολές μας» και τονίζει πως «η κυβέρνηση, που με ευθύνη της καθυστερεί τις σπουδές μας ένα χρόνο, τολμά να μας απειλεί και με διαγραφή».

«Οι σπουδές με αξιοπρέπεια είναι δικαίωμα. Αυτό το δικαίωμα που κατακτήθηκε με αγώνες επιχειρούν να αναιρέσουν με την αλλαγή στο σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια εν μέσω πανδημίας με το οποίο χιλιάδες μαθητές – υποψήφιοι φοιτητές δεν θα έχουν πρόσβαση στη δωρεάν Εκπαίδευση, ενώ παράλληλα πριμοδοτούν τα ιδιωτικά κολέγια», αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει πως «δεν έχουν θέση στις σχολές μας αστυνομία – πειθαρχικά – διαγραφές», υπενθυμίζοντας την άγρια καταστολή που αντιμετώπισαν οι φοιτητές των Συλλόγων Πολιτικών Επιστημών και Ηλεκτρολόγων – Μηχανολόγων Μηχανικών στο ΑΠΘ.

Υπογραμμίζει πως «έχουμε τη δύναμη να μπλοκάρουμε την εφαρμογή του νομοσχεδίου, θα το πετάξουμε έξω από τις σχολές μας» και ξεκαθαρίζει πως «θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους το δικαίωμά μας να συζητάμε και να διεκδικούμε ένα καλύτερο μέλλον! Θα συνεχίσουμε ακόμα πιο μαζικά και μαχητικά τους αγώνες μας για τις σπουδές που έχουμε ανάγκη, θα συνεχίσουμε να τους χαλάμε τη σούπα». Καλεί την κυβέρνηση και τις διοικήσεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να επαναλειτουργήσουν οι σχολές το εαρινό εξάμηνο και απαιτεί «από τις διοικήσεις των ιδρυμάτων μας να πάρουν θέση, να ξεκαθαρίσουν πως δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουν το νομοσχέδιο, ήδη χιλιάδες καθηγητές είναι στο πλευρό μας».