Ανοιχτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Καρδίτσας Β. Τσιάκο για τη σίτιση στο Μουσικό Σχολείο

«Κύριε Δήμαρχε,

Σας γράφουμε για να επισημάνουμε ένα σημαντικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε τις τελευταίες μέρες στο Μουσικό σχολείο. Αυτό είναι η διακοπή της σίτισης, που εν μέσω της σχολικής χρονιάς έχει άμεσα αρνητικό αντίκτυπο στην καθημερινή δραστηριότητα όλων των μαθητών του σχολείου μας.

Αρχικά, δεδομένου του ότι το σχολείο μας είναι μουσικό και έχει μεγαλύτερο ωράριο από τα γενικά γυμνάσια και λύκεια, είναι απαραίτητο να υπάρχει σίτιση στους μαθητές.

Μάλιστα, πολλοί από μας πηγαίνουμε κατευθείαν σε φροντιστήρια μετά το μάθημα και έτσι δεν μπορούμε να έχουμε το μεσημεριανό γεύμα τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας, εκτός κι αν αυτό παρέχεται στο σχολείο.

Επιπλέον, πολλά παιδιά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράζουν, όχι μόνο το δεκατιανό, αλλά και το μεσημεριανό τους από το κυλικείο του σχολείου. Εδώ να επισημάνουμε ότι τα τρόφιμα που προσφέρει το κυλικείο – υπό κανονικές συνθήκες – δεν ενδείκνυνται για μεσημεριανό.

Ακόμα ένα σημαντικό πρόβλημα είναι ότι η ώρα που προοριζόταν για το φαγητό είναι πλέον κενή, χωρίς δυνατότητα απασχόλησης των μαθητών (με ό,τι αυτό συνεπάγεται).

Συμπερασματικά, με βάση τις συνθήκες και έχοντας υπόψη μας τυχόν προβλήματα υγείας που μπορεί να έχουν μερικοί από τους μαθητές, απαιτούμε να επισπεύσετε τη διαδικασία της σίτησης για το καλό της καθημερινής διαβίωσής μας στο σχολείο».

Το Δεκαπενταμελές

Συμβούλιο του Μουσικού

Σχολείου Καρδίτσας