Νέα εμπόδια όπως όλα δείχνουν πρόκειται να βρει η προσπάθεια δημιουργίας διαδημοτικού καταφυγίου αδέσποτων ζώων, αυτή τη φορά στην περιοχή των Καλογριανών. Παρόλο που η συζήτηση βρίσκεται ακόμα σε πολύ πρώιμα στάδια η πληροφορία που έγινε γνωστή στα Καλογριανά ότι κάτοικος της περιοχής προτίθεται να παραχωρήσει για το σκοπό αυτό μια έκταση περίπου 30 στρεμμάτων, έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα όπως επιβεβαίωσαν στο “ΝΑ” τόσο ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Γ. Σακελλαρίου όσο και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καλογριανών κ. Μιχ. Σιαματάς, πράγματι έχει διατυπωθεί προφορικά η πρόθεση του συγκεκριμένου ιδιώτη να παραχωρήσει δωρεάν αυτή την έκταση στο σύνδεσμο που πρόκειται να συστήσουν οι έξι δήμοι του νομού για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων. Ωστόσο η όλη συζήτηση βρίσκεται σε πολύ αρχικό στάδιο ενώ ακόμα δεν έχει εξεταστεί η καταλληλότητα ή μη του χώρου.

Πρόκειται για μια έκταση 30 περίπου στρεμμάτων μεταξύ Καλογριανών και Αγναντερού, εκτός οικισμού και σε απόσταση 3 περίπου χιλιομέτρων από το χωριό.

Παρόλα αυτά έχουν ήδη διατυπωθεί αντιρρήσεις από κατοίκους του χωριού ενώ και η δημοτική σύμβουλος του Δήμου Παλαμά κ. Μαλαματένια Μπουραζάνη σε σχετική ανάρτησή της σημειώνει:

“Πόσο ακόμη να δυσκολέψει η καθημερινότητα ενός χωριού όταν οι κάτοικοι θα είναι λιγότεροι από τους τετράποδους φίλους μας. Σαν Δημοτική Σύμβουλος του Διευρυμένου Δήμου Παλαμά διαχωρίζω επίσημα την θέση μου από τέτοιου είδους ενέργειες”.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω τοπικών αντιδράσεων έχουν ήδη…ναυαγήσει δυο απόπειρες χωροθέτησης του Διαδημοτικού Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων. Η πρώτη αφορούσε σε έκταση κοντά στο Καλλιφώνι και η δεύτερη σε δημοτική έκταση στην περιοχή της Αστρίτσας.

Στο δημοτικό συμβούλιο Καρδίτσας

Πάντως στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καρδίτσας θα γίνει συζήτηση και θα ληφθεί απόφαση σχετικά με συμμετοχή του Δήμου Καρδίτσας στον Σύνδεσμο με την επωνυμία “Σύνδεσμος Δήμων Π.Ε. Καρδίτσας (ΣΥ.ΔΗ.Π.Ε.Κ.)’’, με σκοπό την κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμό εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς, έγκριση του Καταστατικού του Συνδέσμου και ορισμός των αιρετών αντιπροσώπων του Δήμου Καρδίτσας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο Δήμος Καρδίτσας ως επισπεύδων δήμος αναζητά προς αγορά έκταση που να πληρεί τις προϋποθέσεις για την κατασκευή του καταφυγίου. Για αυτό και ήδη εξετάζονται πολλές εκτάσεις σε διάφορα σημεία του νομού και μάλιστα κυρίως εντός των ορίων του δήμου Καρδίτσας.

Σημειώνεται ότι το καταφύγιο για το οποίο υπάρχει έτοιμη μελέτη, θα έχει δυναμικότητα 180 ζώων και θα παρέχει άριστες συνθήκες περίθαλψης και διαβίωσης στα ζώα που θα φιλοξενούνται.