Αντιπολεμικές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας ενάντια στην στρατιωτική επέμβαση και εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Οι κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν από το ΚΚΕ Καρδίτσας, το Δίκτυο Αλληλεγγύης και Αγώνα Καρδίτσας και το ΚΚΕ – ΜΛ. Μαζικότερη ήταν αυτή του ΚΚΕ, με τους συγκεντρωμένους να προχωρούν σε πορεία στο κέντρο της πόλης.

Σε ότι αφορά την κινητοποίηση του ΚΚΕ, τονίστηκε μεταξύ άλλων ότι η πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία είναι το αποτέλεσμα της όξυνσης των ανταγωνισμών ανάμεσα στα δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα, με επίκεντρο αρχικά τις σφαίρες επιρροής, τα μερίδια των αγορών, τις πρώτες ύλες, τα ενεργειακά σχέδια και τους δρόμους μεταφοράς, ανταγωνισμοί που δεν μπορούν να επιλυθούν πλέον με διπλωματικά – πολιτικά μέσα κι εύθραυστους συμβιβασμούς. Παράλληλα, εκπρόσωποι του ΚΚΕ Καρδίτσας έκαναν λόγο «για τη μία πλευρά που βρίσκονται οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ. Μαζί στηρίζουν την κυβέρνηση του Κιέβου, τους παραστρατιωτικούς μηχανισμούς και τις φασιστικές ομάδες της Ουκρανίας και που εδώ και χρόνια προωθούν τις θέσεις τους (διεύρυνση του ΝΑΤΟ με χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, αντιπυραυλική ασπίδα κλπ), με στόχο την οικονομική, πολιτική και στρατιωτική περικύκλωση της Ρωσίας. Από την άλλη, βρίσκεται η καπιταλιστική Ρωσία, που προωθεί τα δικά της σχέδια καπιταλιστικής ενοποίησης χωρών της πρώην ΕΣΣΔ.

Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ Καρδίτσας, «η απάντηση υπέρ των συμφερόντων του λαού μας δε βρίσκεται στο να συστρατευθούμε σαν λαός και χώρα με τον ένα ή τον άλλο ιμπεριαλιστικό πόλο. Το δίλημμα δεν είναι ΗΠΑ ή Ρωσία, ΝΑΤΟ ή Ρωσία. Η εργατική – λαϊκή πάλη πρέπει να χαράξει αυτοτελή γραμμή μακριά από όλα τα αστικά και ιμπεριαλιστικά σχέδια».