Αν. Ξανθός από το Νοσοκομείο Καρδίτσας: σημαντικά τα κενά στο προσωπικό, απαιτείται νέα πολιτική κινήτρων

«Η κυβέρνηση μετέτρεψε την υγειονομική κρίση σε τραγωδία»

Στα σημαντικά κενά σε εργαστηριακές και κλινικές ειδικότητες και στην έλλειψη προσωπικού αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός και τομεάρχης υγείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Ξανθός κατά τη σημερινή του επίσκεψή στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας. Για την κάλυψη όλων των υγειονομικών αναγκών, ο κ. Ξανθός αναφέρθηκε στην ανάγκη υιοθέτησης μίας νέας πολιτικής κινήτρων που θα προσελκύει νέους εργαζόμενους στο ΕΣΥ, κατι που όπως τόνισε η κυβέρνηση δεν δείχνει να το κατανοεί.

Ο κ. Ξανθός συνοδευόμενος από τον Βουλευτή κ. Σπύρο Λάππα και κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, συναντήθηκε με τη διοίκηση του Νοσοκομείου, με εκπροσώπους των εργαζομένων και τις διοικήσεις των δομών, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση στο ΕΣΥ και τις ανάγκες στελέχωσής του. Προηγουμένως είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη τόσο στην 1η Τοπική Ομάδα Υγείας Καρδίτσας (ΤΟΜΥ), όσο και στο Κέντρο Υγείας Παλαμά.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του στο «ΝΑ» ο κ. Ξανθός υπογράμμισε πως κατόπιν συζήτησης με τη διοίκηση του Νοσοκομείου επιβεβαιώνονται σημαντικά κενά που παραμένουν ακάλυπτα σε κλινικές και υγειονομικό προσωπικό. Παρότι έχουν γίνει προσπάθειες να προκηρυχθούν νέες θέσεις εργασίας, δεν υπάρχει ανταπόκριση. Όπως τόνισε ο κ. Ξανθός, πρέπει «να οδηγηθούμε σε μία νέα πολιτική κινήτρων που θα προσελκύσει νέο εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό». Με αυτό τον τρόπο, θα αντιστρέψουμε την μετανάστευση και την τάση παραίτησης εργαζομένων από το ΕΣΥ, πρόβλημα που δεν το έχει συνειδητοποιήσει η τωρινή κυβέρνηση, σημείωσε ο κ. Ξανθός.

Επιπλέον, σχετικά με το ακέφαλο διοικητικά Νοσοκομείο Καρδίτσας, ο κ. Ξανθός δήλωσε πως «αποτελεί ένα ακόμη σύμπτωμα της συνολικής απορρύθμισης στο ΕΣΥ. Ο ίδιος συμπλήρωσε πως δεν γνωρίζει τους λόγους που το Νοσοκομείο εξακολουθεί να πορεύεται χωρίς διοικητή και μάλιστα εν μέσω υγειονομικής κρίσης, ενώ η ουσία είναι πως για μία ακόμη καλύτερη διαχείριση είναι απαραίτητη μία σοβαρή διοίκηση.
Ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση για τραγική διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, η οποία όπως είπε εξελίσσεται σε υγειονομική τραγωδία. «Το ΕΣΥ έχει εγκαταλειφθεί και το υγειονομικό προσωπικό να δίνει σκληρή, άλλα άνιση μάχη για να το κρατήσει όρθιο» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα