Απαίτηση του αγροτικού κόσμου η αντιπλημμυρική θωράκιση του Νομού- σε εξέλιξη δυναμικό συλλαλητήριο με τρακτέρ (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Την υλοποίηση ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπλημμυρικής προστασίας που θα προστατεύει τις καλλιέργειες, τις περιουσίες και προπαντός ανθρώπινες ζωές στο Ν. Καρδίτσας απαιτούν οι αγρότες με το δυναμικό αγροτικό συλλαλητήριο που βρίσκεται σε εξέλιξη στη γέφυρα «σταυρός» μεταξύ Παλαμά – Ιτέας. Το συλλαλητήριο πραγματοποιείται με τη συμμετοχή αρκετών τρακτέρ.

Στη κινητοποίηση που διοργανώνουν η ΕΟΑΣΚ μαζί με τους αγροτικούς συλλόγους του Δήμου Παλαμά, το «παρών» δίνουν δεκάδες αγρότες με τα αγροτικά τους μηχανήματα μαζί με εκπροσώπους τοπικών φορέων που εκφράζουν τη συμπαράστασή τους. Το συλλαλητήριο αποτελείτο «πρώτο βήμα» κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων. Ήδη κάποια τρακτέρ έχουν αρχίσει να βγαίνουν στις πλατείες χωριών (ενδεικτικά Κοσκινά, Μαγούλα, Λεοντάρι, Γραμματικό), ενώ το Σάββατο σε πανθεσσαλική σύσκεψη που θα γίνει στα Φάρσαλα αναμένεται να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για τον τρόπο και το χρονικό διάστημα που θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

Εκτός από τα αντιπλημμυρικά, αιχμή του δόρατος στις αγροτικές διεκδικήσεις αποτελεί η κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και η μείωση της τιμής του ρεύματος, το αφορολόγητο πετρέλαιο για όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους, η μείωση των τιμών στα αγροεφόδια και η αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ που θα είναι δημόσιος στο πλευρό των αγροτών – κτηνοτρόφων και θα αποζημιώνει στο 100% τις ζημιές στη παραγωγή και το ζωϊκό κεφάλαιο.

Αναλυτικότερα σε λίγο