Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν το πρωί της Κυριακής τρία άτομα που φέρεται να εμπλέκονται στην απαγωγή του επιχειρηματία, Γιώργου Κυπαρίσση, ενώ αναζητούνται τουλάχιστον δύο ακόμα άτομα που συμμετείχαν στην υπόθεση.

Ο επιχειρηματίας είχε απαχθεί από άγνωστα άτομα, στις 29 Δεκεμβρίου, στο Ντράφι και αφέθηκε ελεύθερος μόλις πριν από λίγα 24ωρα στην περιοχή του Τατοΐου, αφού οι απαγωγείς έλαβαν το ποσό των 800.000 ευρώ.

Τα λύτρα καταβλήθηκαν δύο ημέρες πριν την απελευθέρωση του επιχειρηματία, με τους δράστες να δίνουν διαρκώς εντολές στην οικογένεια του θύματος οικογένειας για τη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσουν, έτσι ώστε να βεβαιωθούν ότι δεν τους παρακολουθεί η αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε γίνει άλλη μία απόπειρα ώστε να δοθούν τα λύτρα στους απαγωγείς. Όμως η απόπειρα απέτυχε είτε λόγω της δυσκολίας στη συνεννόηση είτε λόγω της προσπάθειας των δραστών να πειστούν ότι αστυνομικοί δεν ακολουθούν την οικογένεια.

Πάντως η Αστυνομία εκτιμά ότι όλο αυτό το διάστημα ο επιχειρηματίας κρατήθηκε σε δύο διαφορετικά κρησφύγετα. Οι απαγωγείς του, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν τοποθετήσει κάμερες στους χώρους όπου τον κρατούσαν για να παρακολουθούν τις κινήσεις του. Έτσι, όταν ήθελαν να του μεταφέρουν φαγητό και νερό, του έδιναν εντολή να φορέσει μία κουκούλα για να μην τους βλέπει, επιβεβαίωναν από την κάμερα ότι έχει υπακούσει στην εντολή τους και τότε έμπαιναν στο δωμάτιο για να του αφήσουν αυτό που ήθελαν.

Επίσης, την ημέρα που αποφάσισαν να τον αφήσουν να φύγει, αφού προηγουμένως είχαν πάρει τα λύτρα από την οικογένεια, και τον πήγαν με το αυτοκίνητό τους μέχρι ένα σημείο, υπολογίζεται ότι διένυσαν μία απόσταση 1,5 ώρας. Ωστόσο, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι πιθανότατα οι δράστες να έκαναν κύκλους με το αυτοκίνητο έτσι ώστε να μπερδευτεί ο επιχειρηματίας για να παραπλανηθούν οι αρχές από τις πληροφορίες που ο ίδιος θα έδινε.

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής φαίνεται ότι προχώρησε σε συλλήψεις, καθώς είχε συλλέξει αρκετά στοιχεία εις βάρος τους πριν από την απελευθέρωση του Κυπαρίσση.

Πηγή:cnn.gr