Είναι γνωστό τοις πάσι ότι το ποδόσφαιρο είναι πολύ απλό γι’ αυτό και πολύ… δυσκολονόητο!!!

Είναι γεγονός πως μια ομάδα όταν θα βάλει τον πήχη ψηλά όπως η Αναγέννηση και θα συνηθίσει τον κόσμο σε έξοχες εμφανίσεις (βλέπε ντέρμπι με Ολυμπιακό Βόλου αλλά και προηγούμενα ματς), μπορεί ένα εκτός έδρας “διπλό” μόνο με… 0-1 και μάλιστα με τεράστια κρισιμότητα διότι το διακύβευμα είναι η πρόκριση στα ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ του Κυπέλλου Ελλάδος, να προκαλέσει σε κάποια μεγάλα «ποδοσφαιρικά μυαλά» ακόμη και… δυσφορία!!!

Αμε! Εκεί που ήσουν στα μπαλάκια της κλήρωσης της Α’ ΕΠΣΚ, τώρα μπορεί να έχεις απαίτηση να κατασπαράζεις ομάδες τύπου… Αγιου Νικολάου και να περνάς απο το πρώτο ματς στους 8 του Κυπέλλου που δεν πήγες ούτε στον ύπνο σου!!!

Ακούσαμε και διαβάσαμε πάλι… “αεροπλανικά” πράγματα για την απόδοση της Αναγέννησης στο “τσιμεντένιο” τερέν του γηπέδου στο Λασίθι! Θα έπρεπε, λέει, να χάναμε με δύο ή και τρία μηδέν στο ημίχρονο αν δεν υπήρχε ο Γκέκας!

Συνηθισμένοι είμαστε αν έχουμε ακούσει τέτοια στο παρελθόν. Όσες φορές η ομάδα είναι ψηλά, συγκεντρώνονται δίπλα της κι εκείνοι που δεν είχαν… ξανακούσει γι’ αυτή στις δύσκολες περιόδους. Λογικό…

Ας πάμε όμως να ερμηνεύσουμε τι είδαμε εμείς οι… άσχετοι προχθές στη “μέτρια” εμφάνιση της Αναγέννησης στον Αγιο Νικόλαο.

Εχουμε και λέμε:

Ο Αγιος Νικόλαος που μπαίνει φορτσάτος, με ενθουσιασμό, δεμένες τις γραμμές του, με κίνητρο και γεμάτο γήπεδο να τον υποστηρίζει, δημιουργεί τρεις καλές ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά. Μηνάς στο 5′ με σουτ που αποκρούει εντυπωσιακά ο Γκέκας, Νοκάϊ 9′ με σουτ που αποκρούει εξ επαφής ο Γκέκας και Μαρκάκης 13′ που σουτάρει άουτ μέσα απο την περιοχή.

Κι ένα μακρινό ψηλοκρεμαστό λίγο αργότερα απο το κέντρο που αντί για σέντρα πηγε προς την εστία του Γκέκα που έδιωξε σε κόρνερ.

Μ’ αυτές τις φάσεις λαμβάνει τέλος  η επιθετική παρουσία σε αριθμούς του Αγίου Νικολάου μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι.

Πάμε τώρα στην αντίπερα όχθη στην… “μέτρια” (τραγωδία τη βάφτισε κάποιος μπαλαδόρος!!!) Αναγέννηση να δούμε τι είχε ν’ αντιπαρατάξει σε ευκαιρίες και επιδόσεις σ’ αυτό το ματς.

Στο 3′ κεφαλιά του Μπιανκόνι μέσα απο τη μικρή περιοχή που δεν βρήκε στόχο. Στο 41′ σουτ του Μάνιου έξω απο την περιοχή στο δοκάρι. Στο 63′ σουτ του Πλέγα μέσα από την περιοχή άουτ. Στο 68′ σουτ του Γκίνη μετά από έξοχη προσποίηση στη γραμμή της μεγάλης περιοχής άουτ. Στο 90’+1′ γκολ με κεφαλιά του Μάνιου. Στο 90’+4 τετατετ του Μπραμπίγια που έδιωξε ο τερματοφύλακας. Στο 90’+5′ τακουνάκι του Γκίνη μέσα απο τη μικρή περιοχή που μπλόκαρε και πάλι ο τερματοφύλακας.

Πάμε να τα θυμίσουμε και με φωτογραφίες γιατί κάποιοι είναι… οπτικοί τύποι!

Η ευκαιρία του Μπιανκόνι μόλις στο 3′ από το ύψος της μικρής περιοχής…
Το σουτ του Μάνιου στο δοκάρι
Το σουτ του Πλέγα μέσα απο την περιοχή…
Το σουτ του Γκίνη απο το ύψος της μεγάλης περιοχής…
To τετατετ του Μπραμπίγια…
Το τακουνάκι του Γκίνη μέσα απο τη μικρή περιοχή που μπλοκάρει εξ επαφης ο τερματοφύλακας του Αγίου Νικολάου.

Σε όλα τα παραπάνω είχαμε 75% κατοχή της μπάλας σε εκτός έδρας ματς, ενώ όλος ο αγώνας με εξαίρεση στα πρώτα 10 λεπτά που έβγαιναν στις αντεπιθέσεις οι γηπεδούχοι, διεξάγονταν στο μισό γήπεδο!!!

Αυτά τα… ολίγα σε μία “μέτρια” εμφάνιση της Αναγέννησης!

Να θυμίσουμε επίσης ότι η νίκη αυτή, ήλθε σ’ ένα παιχνίδι με τεράστια κρισιμότητα και δίνει τεράστιο προβάδισμα για πρόκριση στους “8” που αν επιτευχθεί θα γίνει ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΙΔΡΥΣΕΩΣ!

Οπως το είπε ένας καλός φίλος: Άλλο βλέπουμε, άλλο καταλαβαίνουμε…

Θ.Κ.